Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Η Αλβανία ζητά μετανάστες- εργάτες από το εξωτερικόΤίρανα.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο υπουργός Γεωργίας, Μπλέντι Τσούτσι, επισκεπτόμενος
μια μονάδα επεξεργασίας φυτών,εξέφρασε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στη μεταποιητική βιομηχανία- έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού.Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός είπε ότι έχει έρθει η στιγμή η Αλβανία να ανοίξει την αγορά εργασίας στην Αλβανία σε αλλοδαπούς, δηλαδή μετανάστες.

Αυτό που ανακοινώθηκε από τον υπουργό πριν από μερικές εβδομάδες, φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα.

Κοινό σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών και Εσωτερικών προτάθηκε για δημόσια διαβούλευση και προβλέπει, μεταξύ των άλλων, κάποια παρέμβαση στη νομοθεσία που ρυθμίζει τις άδειες εργασίας των αλλοδαπών.

Στο πλαίσιο αυτό, οι προτεινόμενες αλλαγές στις διατάξεις που διέπουν την άδεια εργασίας των αλλοδαπών αποσκοπούν στη μείωση της χρονικής διάρκειας που απαιτείται για την απόκτηση άδειας εργασίας που μέχρι σήμερα ήταν χρονοβόρα.

Το σχέδιο νόμου αποσαφηνίζει τη διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για την εργασία στη Δημοκρατία της Αλβανίας, προσδιορίζοντας σαφώς τις εμπλεκόμενες αρμόδιες αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία.

Στοχεύει, επίσης, να δίνει τα ίδια οφέλη στους μετανάστες για εργασία στην Αλβανία, όπως ισχύει για τους πολίτες της ΕΕ και του χώρου Σένγκεν, για τους ίδιους και τα μέλη των οικογενειών τους.gazetatema.net, scan-tv.com
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου