Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου 2019

Πιστεύουν στις διαπροσωπικές σχέσεις; Ναι, κι εμείς πιστεύουμε στα ζώδια…

Η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν δεν ήταν και τόσο θετική. Καταρχήν, η «γλώσσα του σώματος»..έδειχνε έναν χαμογελαστό Έλληνα και έναν βλοσυρό Τούρκο. Κυβερνητικές πηγές, βεβαίως, χαρακτήρισαν το κλίμα καλύτερο από ότι περίμεναν. Ίσως ήταν προετοιμασμένη η ελληνική αποστολή να πέσει καμιά σφαλιάρα σε κάποιο μέλος της… Το ότι μια ημέρα πριν τα τουρκικά F-16 αλώνισαν σε Ρω και Μεγίστη είναι ψιλά γράμματα.
Τέθηκαν, λένε, όλα τα ζητήματα, χαρά μεγάλη! Η Αθήνα πανηγύρισε διότι ο Ερντογάν αποκάλεσε τη μειονότητα στη Θράκη μουσουλμανική και όχι «τουρκική»… Τι λέτε ρε παιδιά; Αφόδευσε η φοράδα στο γνωστό αλώνιον… Μπας και άλλαξε κάτι αυτόματα στη Θράκη από τη ρήση Ερντογάν; Το προξενείο έπαψε την προπαγάνδα; Τα ενεργούμενα της Άγκυρας λούφαξαν; Ή μήπως έχετε κάποια εγγύηση ότι αύριο ο Ερντογάν δεν θα επανέλθει δριμύτερος;
Επίσης ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι πιστεύει στις διαπροσωπικές σχέσεις… Αγαπητέ κ. πρωθυπουργέ μπορείτε να φάτε οικογενειακώς με τη φαμίλια Ερντογάν, να πιείτε καφεδάκι, αλλά αν περιμένετε από αυτά να αλλάξει πολιτική η Τουρκία πλανάστε φρικτά και επικίνδυνα. Πριν από σας το δοκίμασε το κόλπο ο Γιωργάκης απόγονος Παπανδρέου. Δεν έπιασε. Το δοκίμασε με κουμπαριές ο εκ γενετής -φερόμενος ως- κουρασμένος Κωστάκης, απόγονος “εθνάρχη”, Καραμανλής.
Πριν από αυτόν το δοκίμασαν Άγγλοι και Γάλλοι με Χίτλερ και Μουσολίνι… Αποτέλεσμα; Αποθράσυνση των δικτατόρων και πόλεμος. Καλή η οικονομία, αλλά η ιστορία ξέρετε διδάσκει. Με διαπροσωπικές σχέσεις το θηρίο δεν κατευνάζεται. Και ξέρετε κάτι γιατί πρέπει να κατευναστεί; Το θηρίο τη δουλειά του, αλλά να κάνουμε ΣΩΣΤΑ, κι εμείς τη δική μας, εξουδετερώνοντας τα δοντάκια του. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος.

Ελλάδα και Τουρκία είχαν, έχουν και θα έχουν στο ορατό μέλλον αντίθετα συμφέροντα. Αυτό δεν αλλάζει. Το παιχνίδι είναι συγκεκριμένο. Ένας κερδίζει, ένας χάνει. Τα περί win-win Ελλάδας και Τουρκίας απλώς δεν υπάρχουν.
Τουλάχιστον για το προβλέψιμο μέλλον, για να προλάβουμε το αφόρητα βαρετό και ακατάλληλο παράδειγμα των μεταπολεμικών σχέσεων Γαλλίας και Γερμανίας. Ξεχνούν μονίμως να πουν ότι προηγήθηκε πόλεμος που διέλυσε και τις δυο χώρες, ενώ η πηγή του κακού έφυγε από το προσκήνιο.
Αφήστε λοιπόν κατά μέρος τις διαπροσωπικές σχέσεις με το ισλαμιστικό απόβλητο που κυβερνά την ανταγωνιστική και εχθρική έναντι του Ελληνισμού Τουρκία και δείτε πως μπορείτε να χτίσετε αποτρεπτική ισχύ ώστε να αρνείστε πειστικά στο λογικό θηρίο τους στόχους του, άρα να σκέφτεται δύο φορές τις επόμενες κινήσεις του…
Κατά τ’ άλλα, αν εσείς πιστεύετε στις διαπροσωπικές σχέσεις εμείς αποφασίσαμε να το ρίξουμε στ’ άστρα και τα ζώδια και να ψηφίσουμε μια/έναν από τους γνωστούς αστρολόγους της πιάτσας στις επόμενες εκλογές. Μπορεί να είναι λίγο άκομψος ο τρόπος γραφής του σχολίου, όμως στόχος είναι κυρίως να θυμίσει κάποια αυτονόητα, παρά να ξυπνήσει το πολιτικό σύστημα που ζει – και στα ελληνοτουρκικά- στο δικό του συννεφάκι.ΠΚ
defence-point.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου