Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2019

Οι Προσεχείς Εκδηλώσεις Από Το Πνευματικό Κέντρο





Κυριακές στο πανί: Αφιέρωμα στον Φράνκο Τζεφιρέλι

«Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί»
«Το Μπαλκόνι»




Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών, κα. Ελένη Ακονίδου, και αναφέρθηκε στις προσεχείς εκδηλώσεις που διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο.


Μεταξύ άλλων τόνισε: «Αυτήν την Κυριακή 13 Οκτωβρίου οι Κυριακές στο πανί, ένας θεσμός που επαναδραστηριοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και αγκαλιάστηκε ξανά από το κινηματογραφόφιλο κοινό της πόλης, συνεχίζουν το μικρό αφιέρωμα στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι.

Ο Τζεφιρέλι επιστρέφει στο Σαίξπηρ και μεταφέρει το κλασικό του έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στη μεγάλη οθόνη με εξαιρετική επιτυχία, μια ταινία που συνέστησε τον μεγάλο Βρετανό βάρδο σε ένα πιο νεανικό κοινό κατορθώνοντας παράλληλα να σαγηνεύσει όλες τις ηλικίες με την απαράμιλλη αισθητική του. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής», στις 8.30 το βράδυ.


Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 8.30 το βράδυ, συνεχίζουμε και επεκτείνουμε το αφιέρωμα στο Γιώργο Σεφέρη - να υπενθυμίσω ότι η έκθεση με το φωτογραφικό αρχείο του μεγάλου μας ποιητή συνεχίζεται στη Δημοτική Πινακοθήκη - με μια βραδιά αφιερωμένη στη μελοποιημένη ποίησή του με τίτλο «Στάξε στη λίμνη μόνο μια στάλα κρασί».

Συμμετέχουν η σοπράνο Ειρήνη Δόβα, ο βαρύτονος Αχιλλέας Φρέστας, η Γεωργία Αναστάση στο πιάνο και ο Ελευθέριος Καραγιάννης στο κλαρινέτο, τη φλογέρα, το σαξόφωνο και την ενορχήστρωση.

Αποσπάσματα από την ποίηση του Γιώργου Σεφέρη θα διαβάσουν ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ, και η δρ. Φιλοσοφίας, τέως διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου, Μαρία Στρατσάνη. Η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» με ελεύθερη είσοδο.


Την Τρίτη, 15 Οκτωβρίου και ώρα 8:30 μ.μ., είναι μεγάλη μας χαρά να παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ του Χρύσανθου Κωνσταντινίδη «Το Μπαλκόνι – Μνήμες Κατοχής» που βασίζεται στην έρευνα του Γερμανού ιστορικού Καθηγητή, Δρ Κρίστοφ Σμινκ Γκουστάβους για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, μια έρευνα που αποτέλεσε κι ένα σημαντικό εκδοτικό γεγονός πριν μεταπηδήσει στην μεγάλη οθόνη και εκδόθηκε στο τρίτομο έργο «Μνήμες Κατοχής» από τον Γιαννιώτικο εκδοτικό οίκο «Ισνάφι».

Ο τρίτος τόμος των εκδόσεων είναι αφιερωμένος στους μαρτυρικούς Λιγγιάδες και είναι η βάση του ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουμε αυτή την Τρίτη. Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο συγγραφέας και ιστορικός, Καθηγητής Δρ Κρίστοφ Σμινκ Γκουστάβους. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» με ελεύθερη είσοδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου