Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ THΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΚΜ & ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Σήμερα, Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, μέλη της παράταξης μας συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κατόπιν αιτήματος μας, το οποίο έγινε άμεσα 



αποδεκτό, με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη των νέων οργάνων της Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου. Η παράταξή μας εξέφρασε τη βούλησή της για συνεχή, ουσιαστική και άμεση συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων, μετά και την ανάληψη των καθηκόντων της, με κοινό στόχο την πρόοδο και την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Σε μια εποχή όπου διαφαίνονται τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάπτυξης κρίθηκε αναγκαία η αγαστή και αμοιβαία συνεργασία των δύο επιμελητηρίων, για την ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής, την θεσμοθέτηση όλων των Τοπικών Χωρικών Σχεδιασμών του Λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα καθώς και τη διασφάλιση και προστασία του Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου της περιοχής μας, με προώθηση των Επενδύσεων για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που τόσο ευνοεί η περιοχή μας.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παντελή απουσία της σημερινής Διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου από τα τοπικά δρώμενα, αγνοώντας τόσο την προβολή του ως επιστημονικός φορέας όσο και την ανάδειξη των θέσεων και των προτάσεων του. Υποσχεθήκαμε ότι η επόμενη μέρα των εκλογών θα αναδείξει μια νέα Διοίκηση που θα οδηγήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο στην εξωστρέφεια και στην ανάδειξη του ρόλου του ως ο Θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και το ρόλο του Μηχανικού στην τοπική κοινωνία.

Τέλος ευχαριστήσαμε τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου και τον Πρόεδρο για τη θερμή υποδοχή που μας επιφύλαξαν, καθώς και για το κλίμα διάθεσης για διάλογο και επικοινωνία που επέδειξαν. Ο πρόεδρος και η Διοίκηση του Εμπορικού Επιμελητηρίου μας ευχήθηκαν καλή επιτυχία στις εκλογές και δήλωσαν ότι ελπίζουν σε μια καλύτερη και ουσιαστικότερη συνεργασία και μετεκλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου