Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Μαθητές Λυκείου στα Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ παράγουν το δικό τους κρασί!







Στη ζύμωση του μούστου και τη χημική διαδικασία οινοποίησης λευκού κρασιού εκπαιδεύτηκαν με βιωματικό τρόπο οι μαθητές της Β’ τάξης Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ στο πλαίσιο της δημιουργικής εργασίας που υλοποιούν την τρέχουσα σχολική χρονιά στο μάθημα της Χημείας.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 το εργαστήρι Φυσικής και Χημείας του Σχολείου μετατράπηκε σε ένα μικρό οινοποιείο, ενώ τη δράση παρακολούθησαν μαθητές και άλλων τάξεων του Γυμνασίου-Λυκείου αλλά και του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων ΓΕΝΕΣΙΣ οι οποίοι πραγματοποίησαν την έκθλιψη των 30 κιλών σταφυλιών ποικιλίας «Ροδίτης».

Οι μαθητές αφού πρώτα μελέτησαν τα στάδια της αλκοολικής ζύμωσης, της χημικής αντίδρασης που απαιτείται για την μετατροπή του παρασκευάσματος από μούστο σε κρασί, στη συνέχεια διαχώρισαν τις ρόγες των σταφυλιών από τα τσαμπιά, εκχύμωσαν με τα χέρια τους τις ρόγες και δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την αλκοολική ζύμωση. Το βιωματικό μάθημα στην παραγωγή κρασιού θα συνεχιστεί όλο το επόμενο διάστημα, καθώς οι μαθητές θα παρατηρούν τη σταδιακή ωρίμανση, πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες μετρήσεις (βαθμών Μπωμέ, θερμοκρασία, πυκνότητα).

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέχρι και το στάδιο της εμφιάλωσης του κρασιού, καθώς οι μαθητές είναι ενθουσιασμένοι και αποφασισμένοι να εμφιαλώσουν στο Σχολείο το δικό τους κρασί!

Εκπαιδευτήρια ΓΕΝΕΣΙΣ, Δουρούτη Ιωαννίνων, Τ.Κ.: 45500
Τ: 26510 85174-5 • F: 26510 85174
gymnasiogenesis@gmail.com www.genesis.edu.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου