Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Με αφορμή σχόλια στον τοπικό τύπο αλλά και ερωτήματα συμπολιτών σχετικά με το πλύσιμο των κάδων, ο Δήμος Ιωαννιτών σημειώνει ότι πρόκειται όντως για ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα.





Η κατάσταση στους κάδους αλλά και πέριξ αυτών είναι αποτέλεσμα πολύμηνης απραξίας και απαιτεί άμεση παρέμβαση.



Αυτός εξάλλου ήταν ένας από τους λόγους για τους οποίους η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίες σε ιδιώτες, πρόταση που ως γνωστόν απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι το ένα και μοναδικό ειδικό όχημα που διαθέτει ο Δήμος για πλύσιμο κάδων βρισκόταν εκτός λειτουργίας λόγω μηχανικών προβλημάτων.

Το όχημα επισκευάστηκε και παρελήφθη από την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος και περιφερειακά της πόλης.

Η εργασία γίνεται μόνο πρωινές ώρες με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό.

Έτσι σ’ αυτή τη φάση –επειδή μπορεί να γίνει μόνο πρωινή βάρδια και για το πλύσιμο οι κάδοι πρέπει να είναι άδειοι- δεν είναι εφικτή παρέμβαση στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμος για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας την εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τους κάδους.

Η καθαριότητα απαιτεί τη συνεργασία όλων μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου