Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Ορίζοντες Ηπείρου: Να γίνει άμεσα η σύσκεψη των Αρχηγών των Παρατάξεων για το Μεταναστευτικό


Λόγω των εξελίξεων οι Ορίζοντες Ηπείρου επαναφέρουν επιτακτικά την πρόταση τους για την άμεση ανάγκη σύσκεψης των αρχηγών των παρατάξεων ώστε να συζητηθεί το μεταναστευτικό ζήτημα καθότι με βάση τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στα ΜΜΕ επιβεβαιώνονται περίτρανα οι φόβοι ότι η Περιφέρεια Ηπείρου δεν έχει σχέδιο. 



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Αθηναϊκού τύπου, το λεγόμενο ΚΕΝ (Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων), πρώην Στρατόπεδο Υγειονομικού της Άρτας, είναι μία από τις στρατιωτικές μονάδες στην επικράτεια που ενδέχεται το επόμενο διάστημα, να λειτουργήσουν ως κλειστά προαναχωρησιακά κέντρα για πρόσφυγες.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται δέκα περίπου ημέρες μετά τη συνάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τους Περιφερειάρχες, από την οποία συνάντηση είναι γνωστό πως απουσίαζε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, και πέντε περίπου ημέρες μετά τη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, κατά την οποία έγινε μια υποτυπώδης συζήτηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, μετά από πρωτοβουλία της παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε να μη γνωρίζει το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ήπειρο και απλά ανέγνωσε την ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου μετά το σχετικό υπουργικό συμβούλιο της 30ης Σεπτεμβρίου όπως και την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών για το ίδιο θέμα.

Αν ο Περιφερειάρχης αγνοεί τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το κρίσιμο αυτό ζήτημα, όσον αφορά την περιοχή μας, είναι επιπόλαιος.

Αν ο Περιφερειάρχης αποκρύπτει τα εν γνώσει σχέδια της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό στην περιοχή μας, είναι επικίνδυνος, γιατί προτάσσει το κομματικό συμφέρον έναντι των υποχρεώσεών του ως τοπικού άρχοντα.

Σήμερα, είναι πια επιβεβλημένο ο Περιφερειάρχης να πει τις αλήθειες που δεν είπε ενώπιον του περιφερειακού συμβουλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου