Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Αυτοί είναι οι 10 κλάδοι στους οποίους απαιτούνται πλέον δύο test για τους εργαζόμενους



Νέα μέτρα που έχουν στόχο να μπει «φρένο» στην περαιτέρω διασπορά του κοροναϊού περιλαμβάνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές που εισάγει η νέα ΚΥΑ είναι η υποχρέωση επίδειξης..αρνητικού rapid test 48 ωρών από ανηλίκους 12 έως 17 ετών προκειμένου να τους επιτραπεί η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης.

Στο ίδιο ΦΕΚ, ωστόσο, περιγράφονται και τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε μια σειρά από κλάδους.
Πού χρειάζονται πλέον δυο self test

Ο πίνακας 2 της ΚΥΑ εστιάζει στον ιδιωτικό τομέα και στο πώς θα γίνονται στο εξής τα τεστ για τον κοροναϊό ανάλογα με τον κλάδο.

Το πρώτο μέτρο αφορά όλο τον ιδιωτικό τομέα και προβλέπει τη «διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου μία (1) φορά την εβδομάδα για όλους τους εργαζόμενους που δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες υπό την έννοια των παρ. 2 και 3 του άρθρου 10 αντιστοίχως, οι οποίοι παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία εντός ή εκτός των εγκαταστάσεων της υπηρεσίας τους, με τη μέθοδο μοριακού ελέγχου (PCR) ή με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κοροναϊού COVID-19 (rapid test) σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, όπως ορίζονται στο π.δ. 84/2001 (Α’ 70), ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη».

Αμέσως μετά, παρατίθενται οι κλάδοι στους οποίους απαιτούνται πλέον δυο διαγνωστικά test την εβδομάδα από τους ανεμβολίαστους.

Οι εν λόγω κλάδοι – επαγγέλματα είναι οι εξής:
Εστίαση
Τουριστικές Επιχειρήσεις
Μεταφορές
Τηλεοπτικές παραγωγές
Κινηματογραφικές παραγωγές
Θεατρικές παραγωγές
Μουσικές παραγωγές
Χορευτικές παραγωγές
Εκπαιδευτικοί
Πανεπιστημιακοί

Να σημειωθεί ότι ως χώροι εστίασης λογίζονται εστιατόρια, καφέ, ίντερνετ καφέ, κυλικεία, αναψυκτήρια, καντίνες, catering, εξωτερικοί χώροι δεξιώσεων. Για τους παραπάνω 10 κλάδους – χώρους εργασίας θα γίνονται, ομοίως, δεκτά μόνο rapid ή μοριακά (PCR) τεστ, τα οποία θα διενεργούνται με δαπάνη των εργαζομένων.



fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου