Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021

ΚΕΔ: Μαζικές απολύσεις και απλήρωτη εργασία σε ιστοσελίδες...
Νέο καθεστώς καθιερώνουν ιδιοκτήτες αθλητικών και άλλων ιστοσελίδων. Απολύουν ή εξαναγκάζουν σε παραίτηση επαγγελματίες δημοσιογράφους και χρησιμοποιούν φοιτητές δημοσιογραφικών σχολών που κάνουν πρακτική άσκηση απλήρωτοι ή υπαμειβόμενοι... από κοινοτικά προγράμματα ή προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Θύματα της πρακτικής αυτής, όπως προκύπτει από καταγγελία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, «για μαζικές απολύσεις και απλήρωτη εργασία» είναι στην περίπτωση αυτή 10 αθλητικοί συντάκτες που απολύθηκαν με συνοπτική διαδικασία από την ιστοσελίδα Srorts3.gr

Σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ το προεδρείο της Ένωσης, δεν βρήκε χρόνο να συζητηθεί το πρόβλημα που ήδη γενικεύεται!.., παρά τις διαμαρτυρίες των υπολοίπων μελών που απαιτούν να προηγούνται τα εργασιακά προβλήματα στις συνεδριάσεις.

Η ΚΕΔ απαιτεί να υπάρξει άμεση απάντηση με απεργιακά μέτρα στην εργοδοτική αναλγησία και επαναφέρει και για την περίπτωση αυτή την πρόταση σύνθεσης προσωπικού από επαγγελματίες δημοσιογράφους και στις ιστοσελίδες, ως προϋπόθεση της λειτουργίας τους αλλά και συμμετοχής τους σε διαφημιστικά προγράμματα.


Mόνο με δημοσιογράφους υπάρχει ενημέρωση

24/09/2021

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου