Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Σοβαρότατες καταγγελίες για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Βελλίδειο Καταστάσεις που παραπέμπουν στην Βόρειο Κορέα



Αποκαλύψαμε νωρίτερα τον ηλεκτρονικό υποβολέα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στον οποίο ανέτρεχε κατά την διάρκεια της συνέντευξης για να «βοηθηθεί» στις απαντήσεις που θα δώσει. Ήταν λογικό αυτή η αποκάλυψη να εντείνει τις φήμες για μία απόλυτα στημένη συνέντευξη, με αφανισμό των μέσων που δεν στηρίζουν αρκετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η Αυγή, πήρε ερώτηση προς το τέλος της συνέντευξης, αφού σχεδόν το σύνολο των μέσων πλην της κρατικής τηλεόρασης είχε σταματήσει να μεταδίδει την συνέντευξη.

Η αποκάλυψη όμως του Βασίλη Σκουρή, ενός δημοσιογράφου που μόνο «Συριζαίος» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, προκαλεί ευλογίες ανησυχίες για την ποιότητα της Δημοκρατίας και της λειτουργίας των ΜΜΕ στην Ελλάδα του 2021. Για την ακρίβεια, τα συμφραζόμενα από το άρθρο του στην ιστοσελίδα ieidiseis, παραπέμπουν μάλλον σε καθεστώς Βόρειας Κορέας, πάρα μίας δημοκρατικής, δυτικής χώρας. Το γεγονός μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν έδωσε ερώτηση στον μεγαλύτερο εκδοτικό οργανισμό της χώρας, δηλαδή στις εφημερίδας Δημοκρατία και Εστία, παραπέμπει σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, το μέσο του δεν προτίθεται να κάνει στημένη ερώτηση στον πρωθυπουργό, με αντάλλαγμα την προβολή του!
Αυτό δηλαδή που είδαμε όλοι! Ερωτήσεις που προσβάλλουν τον έλληνα πολίτη, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Είναι ενδεικτικό ότι οι ερωτήσεις που φαίνεται ότι ξέφυγαν από το «ραντάρ του ελέγχου», όπως αυτές του Γιώργου Σαχίνη και της Αυγής, δεν απαντήθηκαν από τον πρωθυπουργό!

Μία στημένη συνέντευξη λοιπόν, που συνιστά προσβολή για την δημοκρατία, τον λαό και την ίδια την χώρα. Διότι όταν ο τύπος χάνει τον θεσμικό του ρόλο, δηλαδή τον έλεγχο της κάθε εξουσίας, τότε προκαλεί ένα ανεπανόρθωτο πλήγμα στην δημοκρατία, που θα το πληρώσουμε όλοι. Ακόμα και αυτοί που πιστεύουν ότι έρποντας μπροστά στον πρωθυπουργό, θα ζήσουν ζωή χαρισάμενη.

Παρατίθεται αυτούσιο το άρθρο του Βασίλη Σκουρή:

Κύριε Πρόεδρε τα μέσα ενημέρωσης δεν εξαρτώνται από μια ερώτηση στη ΔΕΘ

Η κυβέρνηση, όμως, κρίνεται από τη στάση της απέναντι και στα μέσα και τους δημοσιογράφους.


Το αν το μέσο που εκπροσωπείς είναι φιλοκυβερνητικό ή όχι αποτέλεσε το βασικό κριτήριο για να ρωτήσεις -αλλά και τη σειρά που θα έπαιρνες στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της Κυριακής.

Κριτήριο δεν ήταν, δυστυχώς, η απήχηση του μέσου και ο βαθμός ανταπόκρισής του στην κοινωνία, σε συνδυασμό με την αντιπροσωπευτικότητα των πολιτικών, αλλά το βαθμό φιλομητσοτακισμούκάθε μέσου- προσοχή των μέσων, όχι κατά κανόνα των δημοσιογράφων, καθώς υπήρξαν και εξαιρετικές ερωτήσεις, ανεξαρτήτως των απαντήσεων που δόθηκαν.

Έτσι, στη συνέντευξη δεν δόθηκε ο λόγος να ρωτήσουν δημοσιογράφοι που δεν ανήκουν σε φιλοκυβερνητικά μέσα, ακόμα και σε αυτά που δεν είναι αντικυβερνητικά, με εξαίρεση την «Εφημερίδα των Συντακτών», την «Αυγή» και το news24/7 στο τέλος της συνέντευξης του πρωθυπουργού, όταν οι πολίτες είχαν κλείσει τις τηλεοράσεις τους ή τα ίδια τα μέσα είχαν σταματήσει τη μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη! Η απόφαση είναι σαφές πως δεν ανήκει στον νέο κυβερνητικό εκπρόσωπο, αλλά στον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Στο πλαίσιο αυτό δεν έλαβε ερώτηση ούτε το iEidiseis, ενώ έλαβαν δικαίωμα ερώτησης ιστοσελίδες με πολύ μικρότερη επισκεψιμότητα!

Αυτό που δεν καταλαβαίνουν στο Μαξίμου, όπου υπάρχουν και υπηρετούν τον πρωθυπουργό ουκ ολίγοι δημοσιογράφοι, είναι ότι η απήχηση των μέσων ενημέρωσης δεν εξαρτάται από το αν θα τους δώσει ο πρωθυπουργός μια ερώτηση στη ΔΕΘ, για να τα δείξει η τηλεόραση! Η βιωσιμότητά τους και η απήχησή τους εξαρτάται από το πόσο αντικειμενικά προσπαθούν να είναι, από το πόσο προσπαθούν να εκφράσουν νέα ρεύματα ιδεών από τον κόσμο ολόκληρο, από το πόσο δεν εργάζονται για το ένα ή το άλλο κόμμα ή το ένα ή το άλλο οικονομικό συμφέρον, αλλά αν το κριτήριό τους είναι τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.

Το iEidiseis και ο υπογράφων, ως απεσταλμένος του στη ΔΕΘ, δεν πρόκειται να ανταλλάξουν μια ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με αντάλλαγμα να καταπίνουν τις ειδήσεις αμάσητα! Και θα συνεχίσουν να ασκούν τη δημοσιογραφία, χωρίς να κατασκευάζουν θέματα, χωρίς να κάνουν προσωπικές επιθέσεις, με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών της.

Για αυτό θα μας κρίνετε πρωτίστως εσείς- και ως σήμερα μας κρίνετε θετικά. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε και το επόμενο πιο δύσκολο διάστημα, με τα όσα επιπλέον ετοιμάζουμε.

Υ.Γ.: Ελπίζουμε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την άλλη Κυριακή στη ΔΕΘ να έχει μια διαφορετική φιλοσοφία για το πώς πρέπει να γίνονται οι συνεντεύξεις.

Πηγή: newsbreak.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου