Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ.


Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο του Ε.Ο.Δ.Υ.

Ζητήματα που αφορούν τη συνεργασία Περιφέρειας Ηπείρου και Ε.Ο.Δ.Υ. για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού εξετάστηκαν στη σημερινή επίσκεψη του Προέδρου του Οργανισμού Παναγιώτη Αρκουμανέα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Ο Περιφερειάρχης και ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, αναφέρθηκαν στην θετική εξέλιξη που υπήρξε για την αξιοποίηση και τη λειτουργία για το επόμενο διάστημα του κτιρίου «φάντασμα» του Π.Ε.Δ.Υ. στα Ιωάννινα και απηύθυναν έκκληση για αύξηση του αριθμού των εμβολιασμών. Παράλληλα προειδοποίησαν ότι δεν θα υπάρξει ανοχή και θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη όσοι επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν ψευδή τεστ για να προσέρχονται στην εργασία τους.

«Σήμερα – ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης- κυκλοφορώ εγκύκλιο προς όλες τις υπηρεσίες γιατί κάποια «κουρελόχαρτα» που δίνονται από κάποιους επιτήδειους ότι έκαναν τεστ δεν έχουν καμία αξία. Αν ξαναέρθουν τέτοια χαρτιά θα πάνε στον Εισαγγελέα. Οι βεβαιώσεις πρέπει να περιλαμβάνουν αυτά που προβλέπει ο νόμος».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. ανέφερε ότι όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί «πρέπει να πάνε σε ιδιωτική δομή, να καταγραφούν στο Εθνικό Μητρώο και να πάρουν την κανονική βεβαίωση. Βεβαιώσεις χειρόγραφες και που δίνουν κάποιοι δεν γίνονται αποδεκτές. Και πολύ σωστά πράττει ο Περιφερειάρχης και εκδίδει την εγκύκλιο».



Ο Πρόεδρος του Ε.Ο.Δ.Υ. κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, μεταξύ άλλων δήλωσε και τα εξής: «Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία που έχουμε τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας. Η δουλειά που γίνεται στην Περιφέρεια είναι εξαιρετική, η συνεργασία είναι εξαιρετική με τον ίδιο και την Πολιτική Προστασία. Η ιχνηλάτηση και η προσπάθεια που κάνουνε είναι πραγματικά εντυπωσιακή και όταν υπήρχε κάποιο πρόβλημα επιδημιολογικό στην περιοχή και την περιφέρεια, με άμεσες δράσεις, αντιδράσεις και ενέργειες να καταφέρουμε να περιορίσουμε τη διασπορά και να συνεχίζεται η ζωή. Έχουμε και τη συνεργασία με το καινούργιο εμβολιαστικό που ήτανε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο από τα προηγούμενα χρόνια. Με ενέργειες πάλι του Περιφερειάρχη έγινε ένα ωραίο και σύγχρονο εμβολιαστικό κέντρο και καλούμε όλους τους πολίτες – αν δεν το έχουν κάνει- να κάνουν το εμβόλιο. Πρέπει τα ποσοστά εμβολιασμού και στη χώρα και τοπικά να τα αυξήσουμε. Βλέπετε πόσο βοηθάει το εμβόλιο, δεκαπέντε φορές μειώνει τον κίνδυνο να νοσηλευτείς σοβαρά και πρέπει ενόψει του χειμώνα όλοι μαζί να συνεχίζουμε την εμβολιαστική προσπάθεια και να πείσουμε αν κάποιοι συμπολίτες έχουν απορίες για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων {…} και γίνεται συνολικά μια προσπάθεια για να ενημερωθούν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και τα οφέλη είναι πολύ μεγάλα. Χθες ήταν η πρώτη μέρα που εφαρμόστηκαν τα μέτρα, είχαμε ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας σε τεστ, έγιναν πάνω από 340.000 τεστ, άνοιξαν τα σχολεία, έχουμε ένα πρωτόκολλο αρκετά αυστηρό με τις μάσκες και όλα τα μέτρα και πολύ αυξημένο το testing. Όλα αυτά πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουν γιατί γνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Δ είναι πολύ μεταδοτική και ειδικά για το θέμα των σχολείων είμαστε σε επιφυλακή».

Aπό την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε και τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα για τη συνεργασία που έχουμε. Πρώτα- πρώτα γιατί ένα θέμα που για 15 χρόνια ταλάνιζε και προβλημάτιζε την περιοχή μας το πρώην ΠΕΔΥ λύθηκε τώρα γιατί υπήρχε η θέληση.

Όπου ζητήσαμε πλέον συνεργασίες με τον ΕΟΔΥ τις έχουμε. Θέλω να ευχαριστήσω και τους ανθρώπους εδώ του ΕΟΔΥ που έχουμε συνεργασία, , έχουμε συνεργαστεί με την Πολιτική Προστασία, με τα νοσοκομεία {….} Έχει βοηθήσει τα μέγιστα η συνεργασία όλων μαζί για να ελέγχεται κατά κάποιο τρόπο αυτή η κατάσταση. Το μεγάλο ζήτημα είναι να κάνουμε τα εμβόλια. Κάνουν μεγάλο λάθος όσοι ακούνε κάποιους που θέτουν θέματα υγεία κ.α. Πρέπει να προφυλάξουν τους εαυτός τους, την οικογένειά τους και όλους τους άλλους. Μέσω της ιχνηλάτησης βλέπουμε τραγικές καταστάσεις. Καταλαβαίνουν ότι αυτοί που διαδίδουν διάφορα δεν έχουν θέση μεταξύ μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου