Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Κοζάνη: Ιδιοκτήτης εστιατορίου ζήτησε από αστυνομικούς που πήγαν για έλεγχο τα πιστοποιητικά εμβολιασμού - Ένταση και μηνύσεις


Ένα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη το απόγευμα στη Κυριακής στην Κοζάνη. Αστυνομικοί πήγαν για έλεγχο σχετικά με το εάν εφαρμόζονται τα μέτρα για τον κορονοϊό σε γνωστό εστιατόριο της πόλης. Τότε ο ιδιοκτήτης τους ζήτησε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozanimedia.gr, οι δυο αστυνομικοί, φορώντας κανονικά τις μάσκες τους, εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο του εν καταστήματος, ο οποίος ήταν άδειος, και επέβαλαν πρόστιμο σε εργαζόμενη, η οποία φέρεται να φορούσε μάσκα, αλλά εκείνη τη στιγμή την είχε κατεβάσει για να πιει νερό.


Στις διαμαρτυρίες της ίδιας, αλλά και του ιδιοκτήτη του εστιατορίου, οι δυο αστυνομικοί αντέτειναν πως σύμφωνα με τα μέτρα θα έπρεπε να προχωρήσουν στην επιβολή του προστίμου, ενώ, αμέσως μετά, “έγραψαν” και δεύτερη εργαζόμενη, η οποία, σύμφωνα με τη διεύθυνση του μαγαζιού, εκείνη την ώρα ήταν εκτός εργασίας.

Ακολούθησαν ακόμη πιο έντονες διαμαρτυρίες της διεύθυνσης του μαγαζιού, ο ιδιοκτήτης του οποίου ζήτησε από τους δυο αστυνομικούς να επιδείξουν και εκείνοι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, εφόσον εισήλθαν για έλεγχο σε εσωτερικό χώρο καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς δεν δέχτηκε να επιδείξει το πιστοποιητικό εμβολιασμού, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να αναφέρουν πως δεν μπορεί να τους ελέγξει κάποιος, καθώς αυτή είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας.

Όπως τονίζεται από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ., πάντως ως ελεγκτικός μηχανισμός, οι αστυνομικοί δεν είναι υποχρεωμένοι να επιδείξουν πιστοποιητικά εμβολιασμού, ενώ και οι δυο άνδρες που πραγματοποιούσαν τον έλεγχο είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
Η παρέμβαση δικηγόρου από την Αθήνα και η συνέχεια στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης

Στο σημείο εκείνο παρενέβη, μάλιστα, δικηγόρος από την Αθήνα, ο οποίος βρισκόταν ως πελάτης στο συγκεκριμένο μαγαζί, αναφέροντας μια σειρά ζητημάτων στους αστυνομικούς και ζητώντας να επιδείξουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους.

Τότε δημιουργήθηκε ένταση ανάμεσα στις δυο πλευρές, με τη συνέχεια να δίνεται στο Αστυνομικό Τμήμα Κοζάνης, όπου υποβλήθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

Η πλευρά της διεύθυνσης του εστιατορίου κατηγορεί τους αστυνομικούς για παράβαση καθήκοντος, ενώ η κατηγορία σε βάρος της με απόφαση εισαγγελέα, είναι απείθεια σε έλεγχο, με τη συνέχεια να δίνεται στα δικαστήρια. Μήνυση έχει υποβληθεί, με απόφαση και εισαγγελέα, και κατά του δικηγόρου, για παρότρυνση σε απείθεια.



dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου