Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ανοίγει ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την τρίτη δόση εμβολίου ... Για υγειονομικούς και πολίτες άνω των 60 ετών




Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, κ. Μάριος Θεμιστοκλέους ανοίγει στις 30 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου κατά της Covid-19, για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς.

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τα άτομα που διαμένουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Όπως ανέφερε η κα Μαρία Θεοδωρίου κατά τη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις εντάθηκε η συζήτηση για μια τρίτη δόση εμβολίου, λέγοντας πως η πρώτη ομάδα που θα την κάνουν είναι τα άτομα που δεν ανέπτυξαν καθόλου αντισώματα, π.χ. ανοσοκατασταλμένους.

Ο κ. Μάριος Θεμιστοκλέους, ανέλυσε τα τελευταία στοιχεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λέγοντας πως συνολικά έχουν γίνει πάνω από 11.900.000 εμβολιασμοί, ενώ 5.950.000 συμπολίτες μας έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, αριθμός που αντιστοιχεί σε 56,7% στον γενικό πληθυσμό και σε 65,6% στον ενήλικο πληθυσμό της χώρας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου