Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021

Οριστικά στο Δήμο Ιωαννιτών το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου




Οκτώ μήνες μετά την υπόσχεση του Πρωθυπουργού, η ΕΤΑΔ και μέσα από συνεχή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Δήμου, ολοκλήρωσε την διαδικασία παραχώρησης του κτιρίου του παλιού Πανεπιστημίου στην οδό Δομπόλη.

Το κτίριο για επόμενα σαράντα χρόνια (20+20) και με το συμβολικό τίμημα των πεντακοσίων ευρώ το μήνα για τα πρώτα έξι έτη και των χιλίων ευρώ για τα επόμενα παραχωρείται στο Δήμο Ιωαννιτών.

Πρόκειται για μία καθοριστική απόφαση που αφενός θα επιτρέψει να ξαναζωντανέψει ένα ιστορικό κτίριο της πόλης και αφετέρου θα δώσει λύσεις σε στεγαστικά προβλήματα.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ με δήλωσή του αναφέρει: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό της χώρας στον οποίο θέσαμε το αίτημα της παραχώρησης του παλιού πανεπιστημίου λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας, κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο. Είχα την δυνατότητα να το συζητήσω και πάλι μαζί του στην συνάντησή μας τον περασμένο Ιανουάριο όπου δημόσια τότε έκανε γνωστή την πρόθεση παραχώρησης. Χρειάστηκε ένας πραγματικός αγώνας δρόμου από τις υπηρεσίες μας και συνεχής συνεργασία με την ΕΤΑΔ ώστε να έχουμε την οριστική της απόφαση. Καθοριστική ήταν η συμβολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της Εταιρείας Στέφανου Βλαστού τον οποίο επίσης ευχαριστώ θερμά. Ευχαριστούμε επίσης όλο το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΑΔ και τον Ηπειρώτη πρόεδρό της Αντώνη Μπέζα.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω την βουλευτή του Νομού Ιωαννίνων Μαρία Κεφάλα για την σημαντική της συμβολή ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Το παλιό πανεπιστήμιο θέλουμε να αποτελέσει το σύμβολο της νέας εποχής για τα Γιάννενα. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεργαστούμε με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλους τους φορείς της πόλης και κυρίως με την πανεπιστημιακή κοινότητα για να λάβουμε τις οριστικές αποφάσεις. Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε άμεσα σε όλες τις ενέργειες που θα βάλουν τέλος στην φθορά του χρόνου και θα αποδώσουν στην πόλη ένα κτίριο στο οποίο θα συνυπάρχουν η παιδεία, ο πολιτισμός, ένα κομμάτι της ιστορίας της αλλά και όλα όσα θα συμβολίζουν το μέλλον της».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου