Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Self test – σχολεία: Πώς βγάζετε σχολική κάρτα, η διαδικασία



Για να μπουν στα σχολεία τα παιδιά θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού, είτε αποδεικτικό νόσησης ή τη σχολική κάρτα, όπου και δηλώνεται το αποτέλεσμα του δωρεάν self test.

Οι μαθητές ή οι μαθήτριες που δεν έχουν εμβολιστεί ή νοσήσει, θα πρέπει υποχρεωτικά είτε να έχουν εκτυπώσει είτε να έχουν χειρόγραφα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη (από τον γονέα) τη σχολική κάρτα που θα βεβαιώνει το αρνητικό αποτέλεσμα του δωρεάν self test.

gov.gr self test – Πότε πρέπει να γίνονται τα τεστ

Το self test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα: Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, δηλαδή για τη Δευτέρα (13.09.2021), το self test πρέπει να έχει γίνει είτε την Κυριακή (12.09.2021) είτε τη Δευτέρα πριν πάει το παιδί στο σχολείο.

Ο έλεγχος με self test είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Σχολική κάρτα: Πώς θα την βγάλετε

Για την έκδοση της σχολικής κάρτας, θα πρέπει να επισκεφτείτε τον δικτυακό τόπο για τη δήλωση αυτοδιαγνωστικών τεστ COVID-19 – Self tests ΕΔΩ

Στη συνέχεια κάνετε εισαγωγή με τους κωδικούς taxisnet

Έπειτα επιλέγετε: Σχολική κάρτα για COVID-19

Συμπληρώνετε τα πεδία και εκτυπώνετε


Διαφορετικά μπορείτε να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα και να τη συμπληρώσετε χειρόγραφα ΕΔΩ

Τι γίνεται αν εντοπιστεί κρούσμα, πότε κλένει το τμήμα

Αν εντοπιστεί επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID19, το παιδί ή ο εκπαιδευτικός απομακρύνεται από το σχολείο και παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Επιστρέφει στη σχολική μονάδα μετά και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Επιπλέον, για τις στενές επαφές προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα εφτά ημερών ως εξής:

Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δυο εργαστηριακά rapid test πέραν των προβλεπομένων
-εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν κοντά στο κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά self test (τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά).

Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα:

-δύο self test ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, όταν σε αυτό εντοπιστούν κρούσματα COVID19 στο 50%+1 μαθητές του.

Σε κάθε σχολική μονάδα, ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων υπεύθυνος διαχείρισης COVID19 και ο αναπληρωτής του, με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, να ενημερώνει και να εκπαιδεύει το προσωπικό σχετικά με την έγκαιρη αναγνώριση και τη διαχείριση υπόπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID19 και να επικοινωνεί με τις οικογένειες των μαθητών και τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου