Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Βάζουν σε lockdown Θεσσαλονίκη και Λάρισα - Σήμερα οι αποφάσειςΜπορεί μέχρι πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση να υποστήριζε πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μπει σε lockdown η Θεσσαλονίκη, πλέον όμως όλα δείχνουν πως η συμπρωτεύουσα ετοιμάζεται να μπει στο «κόκκινο».

Έτσι ενόψει της εορτή του Αγίου Δημητρίου και...της 28ης Οκτωβρίου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να βάλει σε lockdown τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν θέλει να υπάρξουν εορτασμοί και παρελάσεις.

Τις σχετικές αποφάσεις θα τις λάβει σήμερα, Τετάρτη, η επιτροπή των «ειδικών», ενώ εκτός από τη Θεσσαλονίκη σε lockdown αναμένεται να μπει και η Λάρισα, αλλά και άλλες περιοχές της χώρας.

Φυσικά «ειδικοί» και κυβέρνηση θα επικαλεστούν την αύξηση κρουσμάτων, όμως προκαλεί εντύπωση πως γίνεται να «κλειδώνει» η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, παρόλο που έχει εμβολιαστεί περίπου το 60% του πληθυσμού.


Τι ισχύει για τη Θεσσαλονίκη

Το επιδημιολογικό φορτίο στη Βόρεια Ελλάδα όντας αυξημένο και σε συνδυασμό με τους τουρίστες που έρχονται από Βαλκανικές χώρες καθιστά το όλο ζήτημα μια δύσκολη απόφαση καθώς κατά την έκτακτη επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο lockdown.

Αν ισχύσουν όσα ήδη έχουμε ζήσει από άλλα mini lockdown πιθανόν να υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1:00 το βράδυ έως τις 6:00 το πρωί καθώς και απαγόρευση αναπαραγωγής μουσικής σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτά ωστόσο θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας επίσημα.

435 κρούσματα σε Θεσσαλονίκη - 183 στη Λάρισα

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ καταγράφονται 435 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη.Επίσης, υπάρχει ανησυχία και για τη Λάρισα, όπου καταγράφονται 183 νέα κρούσματα μέσα σε 24 ώρες.

Επίσης, υπάρχει κατακόρυφη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα στην Αλεξανδρούπολη και την Ξάνθη.

Τέλος, αύξηση καταγράφεται επίσης σε Λάρισα, Αττική, Ιωάννινα και Βόλο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου