Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Από μεθαύριο Παρασκευή 5 Αυγούστου όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αετομηλίτσα!


Θα διεξαχθεί το 16ο τριήμερο για την Κτηνοτροφία του Γράμμου και η 12η συνάντηση των Βλαχοχωρίων της Πίνδου


Φωτογραφία από το τριήμερο κτηνοτροφίας του 2015
Μια ξεχωριστή διπλή γιορτή θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Παρασκευο-Σαββατοκύριακο στην Αετομηλίτσα Ιωαννίνων, καθώς εκεί ψηλά στις βουνοκορφές της Πίνδου θα κτυπά για τρεις ημέρες η καρδιά της κτηνοτροφίας του Γράμμου αλλά και των Βλαχοχωρίων της Πίνδου. Πιο συγκεκριμένα, από την προσεχή Παρασκευή 5 Αυγούστου, ξεκινούν στην Αεοτομηλίτσα οι δραστηριότητες της διπλής γιορτής που αφορούν το 16ο τριήμερο για την Κτηνοτροφία του Γράμμου αλλά και τη 12η συνάντηση των Βλαχοχωρίων της Πίνδου, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 7 Αυγούστου. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Κοινωφελής Επιχείρηση Κόνιτσας Ιωαννίνων, η Τοπική Κοινότητα Αετομηλίτσας, οι κτηνοτρόφοι του χωριού και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι. Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα...
διεξαχθούν:
Παρασκευή 5 Αυγούστου: προετοιμασίες και προβολή ντοκιμαντέρ με παραδοσιακό περιεχόμενο.
Σάββατο 6 Αυγούστου: Στις 8 το βράδυ παραδοσιακή μουσική, τραγούδια και χορευτικά συγκροτήματα στην πλατεία του χωριού και στη συνέχεια ολονύκτιο γλέντι.
Κυριακή 7 Αυγούστου, η κεντρική εκδήλωση, στη θέση «Γκούρα» υψόμετρο 1.700 μέτρα:
Στις 11.30 το πρωί παρουσίαση παραγωγής παραδοσιακών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τους κτηνοτρόφους της Αετομηλίτσας.
Στη συνέχεια έναρξη του προγράμματος και χαιρετισμοί.
Στη 1.00 μετά το μεσημέρι σερβίρισμα γεύματος για όλους. Το γεύμα περιλαμβάνει ντόπια κρεατικά ψητά, γίδα βραστή, πίτες και ντόπια τυριά. Στο φετινό τριήμερο χορηγός είναι ο συμπατριώτης από την Αετομηλίτσα κ. Θεόδωρος Νιτσιάκος
Αμέσως μετά ακολουθεί η εμφάνιση των χορευτικών συγκροτημάτων των συλλόγων που συμμετέχουν στο «Αντάμωμα» και οι οποίοι είναι:
Αβδέλλας Δίστρατου, Βλάχων Ηγουμενίτσας Κόνιτσας, Περιβολίου, Σαμαρίνας, Σμίξης και Αετομηλίτσας.
Η συνάντηση θα κλείσει με δημοτικούς χορούς και τραγούδια, γλέντι και χορός για όλους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου