Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γ.ΚΑΨΑΛΗΣ-Δεν υπήρξε… αιφνιδιασμός για το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών




Δεν τίθεται ζήτημα «ξαφνιάσματος» των ενδιαφερομένων αναφορικά με τη διαδικασία των εξετάσεων εισαγωγής στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθώς η ενημέρωση περί του θέματος έγινε έγκαιρα και με αναλυτικό τρόπο.Το ίδρυμα λοιπόν θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει κανονικά τη σχετική διαδικασία, με τις εισαγωγικές εξετάσεις για το Τμήμα να γίνονται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.Αυτό υπογράμμισε χθες ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης κλείνοντας ουσιαστικά ένα θέμα που προέκυψε από...
διαμαρτυρίες γονέων υποψήφιων σπουδαστών, οι οποίοι με επιστολή τους στον Υπουργό Παιδείας διαμαρτύρονταν για το γεγονός ότι το Εικαστικών Τεχνών δεν θα περιληφθεί στο μηχανογραφικό δελτίο των Πανελλαδικών αλλά θα διενεργήσει ανεξάρτητες εισαγωγικές εξετάσεις. Το θέμα εξάλλου είχε φτάσει μέχρι και τη Βουλή με ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Κώστας Τασούλας και Νίκη Κεραμέως.

Ήταν πάγιο αίτημα…
Όπως ανέφερε ο Πρύτανης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος Ξενοφώντα Μπίτσικα, η μετονομασία του από Πλαστικών Τεχνών σε Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης υπήρξε πάγιο αίτημα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, μαζί με την αύξηση των σπουδών σε πέντε χρόνια και την καθιέρωση ειδικών εξετάσεων για την εισαγωγή νέων φοιτητών όπως συμβαίνει με τα αντίστοιχα τμήματα όλων των Σχολών Καλών Τεχνών.Αυτό έγινε με την ψήφιση του άρθρου 63 του Ν. 4386/2016, με το οποίο αντιμετωπίστηκε συνολικά το συγκεκριμένο θέμα. Σύμφωνα με τον κ. Καψάλη, η Κοσμητεία της Σχολής Καλών Τεχνών εξέδωσε αμέσως δελτίο τύπου όπου αναφερόταν αναλυτικά στις αλλαγές που αποφασίστηκαν για το συγκεκριμένο Τμήμα και στα τρία σημεία, ενώ η απόφαση αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Τμήματος, στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου, στον Οδηγό Σπουδών του, ανακοινώθηκε στις εφημερίδες και σε τηλεοπτικά κανάλια. Παράλληλα, η ψήφιση του άρθρου γνωστοποιήθηκε από τον Μάιο του 2016 στο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας και στις αντίστοιχες Σχολές Καλών Τεχνών.

Πλήρης ενημέρωση
Το Σχέδιο Υπουργικής Απόφασης για τη διαδικασία εισαγωγής σπουδαστών στο πρώτο έτος του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης αποφασίστηκε στο μεσοδιάστημα, επικυρώθηκε από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και εστάλη στο Υπουργείο Παιδείας τον Νοέμβριο του 2016.«Η Υπουργική Απόφαση που εκδόθηκε στα μέσα Φεβρουαρίου έχει περισσότερο έναν διευκρινιστικό χαρακτήρα για τον τρόπο διενέργειας των εξετάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον προσεχή Σεπτέμβριο σύμφωνα με έγκαιρη ανακοίνωση του Τμήματος και της Σχολής», τόνισε χθες ο Πρύτανης, προσθέτοντας με έμφαση πως «η ενημέρωση των ενδιαφερομένων, από την πλευρά του Τμήματος και της Σχολής, ήταν πλήρης αν συνυπολογίσει κανείς εκτός από τις επίσημες ανακοινώσεις και τα δημοσιεύματα σε όλα τα μέσα μαζικής επικοινωνίας».

Κανονικά οι εξετάσεις
Ο Γ. Καψάλης κατέληξε δεσμευόμενος πως οι εισαγωγικές εξετάσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα τον Σεπτέμβριο, θα υλοποιηθούν κανονικά με τις αιτήσεις των υποψηφίων να κατατίθενται έως και τα τέλη Αυγούστου. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Τμήματος αναφέρθηκε στη διαδικασία πραγματοποίησης των εξετάσεων, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το Εικαστικών Τεχνών αλλάζει χαρακτήρα και αναβαθμίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου