Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Ήπειρος: Αρχαιρεσίες σε περιφέρεια και δήμους





Κυριακή της αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ερχόμενη Κυριακή 5 Μαρτίου, καθώς σε όλες τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας πραγματοποιούνται ειδικές συνεδριάσεις για την εκλογή νέων οργάνων, με τη συμπλήρωση δυόμισι χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η ειδική συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί στις 11.30 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητηρίου, με στόχο να εκλεγούν τα νέα μέλη του προεδρείου καθώς και των τριών Επιτροπών, δηλ. της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Χωρικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης και της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων.

Νωρίτερα, θα λάβουν χώρα οι αντίστοιχες διαδικασίες στον δήμο Ιωαννιτών.

Η ειδική συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 10.30 το πρωί στην αίθουσα «Αθανάσιος Τσακάλωφ» και κατά τη διάρκεια αυτής, το Σώμα θα προχωρήσει στην εκλογή νέου προεδρείου, καθώς και στην εκλογή τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως ορίζει ο «Καλλικράτης».

ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝΟι αλλαγές στα προεδρεία και τις επιτροπές αναμένεται να οδηγήσουν και σε ανακατατάξεις στο σχήμα των αντιπεριφερειαρχών και αντιδημάρχων.

Στην αρχή της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, με τους Γιάννη Καραμπίνα, Οδυσσέα Πότση, Κώστα Σιαράβα, Γιάννη Κατέρη, Περικλή Βασιλάκη και Νίκο Κάτσιο να ολοκληρώνουν χθες τη θητεία τους.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Ιωαννιτών, παρά τις δηλώσεις προ καιρού του δημάρχου Θωμά Μπέγκα, οι αλλαγές προσώπων αναμένεται να είναι περιορισμένες και ίσως αλλάξουν τελικά 1-2 αντιδήμαρχοι.

agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου