Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Γιάννενα: Η Ιόνια στο σύνολό της από Πέμπτη






Στο σύνολό της στην κυκλοφορία παραδίδεται η Ιόνια Οδός την Πέμπτη 3 Αυγούστου, καθώς θα παραδοθούν προς χρήση στους οδηγούς και τα εναπομείναντα 14 χλμ. από την Πέρδικα Ιωαννίνων έως και τον ανισόπεδο κόμβο της Εγνατίας.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες η Νέα Οδός Α.Ε., με το πιθανότερο να είναι αυτή τη φορά να μη γίνει κάποια τελετή παρουσία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, όπως στις προηγούμενες παραδόσεις τμημάτων, καθώς θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τον Σεπτέμβριο.

Σήμερα σε κυκλοφορία έχουν παραδοθεί τα 182 χιλιόμετρα από τα συνολικά 196 χιλιόμετρα της Ιόνιας Οδού, αν και από την Πέμπτη μέχρι και σήμερα η κυκλοφορία από τη Φιλιππιάδα μέχρι την Πέρδικα γίνεται από την παλιά εθνική οδό, λόγω των εργασιών σύνδεσης με τη γέφυρα

Κρυφοβού. Στην τελική ευθεία βρίσκονται, παράλληλα, και οι εργασίες σύνδεσης της Ιόνιας Οδού με την Εγνατία Οδό, στο ύψος της Κοσμηράς. Με την πλήρη ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου, η διάρκεια του ταξιδιού από τα Γιάννενα έως το Αντίρριο θα μειωθεί σε μόλις 1 ώρα και 30 λεπτά.

ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΛΟΚΟΒΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑΑπό σήμερα τα μεσάνυχτα, όμως, θα ξεκινήσει και η λειτουργία των σταθμών διοδίων του τμήματος ανισόπεδος κόμβος Αντιρρίου– ανισόπεδος κόμβος Χαλικίου. Η ζώνη χρέωσης έχει μήκος 46,5χλμ. και περιλαμβάνει στην παρούσα φάση τον μετωπικό σταθμό διοδίων Κλόκοβας και τους πλευρικούς σταθμούς διοδίων στον ανισόπεδο κόμβο Μεσολογγίου.

Στα διόδια της Κλόκοβας, οι οδηγοί δικύκλων και τρικύκλων θα καταβάλουν 2,05 ευρώ, τα Ι.Χ.Ε. οχήματα 2,95 ευρώ, φορτηγά, λεωφορεία και άλλα οχήματα με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,45 ευρώ και με τέσσερις άξονες και πάνω 10.40 ευρώ.

Στα πλευρικά διόδια Μεσολογγίου, οι τιμές διαμορφώνονται σε 0,85 ευρώ, 1,25 ευρώ, 3,10 ευρώ και 4,40 ευρώ αντίστοιχα.

Έτσι, οι μετωπικοί σταθμοί διοδίων που θα συναντούν οι οδηγοί στη διαδρομή από Αντίρριο έως Γιάννενα, θα είναι στην παρούσα φάση δυο (Κλόκοβας και Αγγελοκάστρου), καθώς επί της ουσίας, έχουν τεθεί σε εφαρμογή οι δύο από τις συνολικά τέσσερις ζώνες χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου.

Μέσα στο επόμενο διάστημα, με τη λειτουργία των μετωπικών σταθμών Μενιδίου και Τερόβου και των πλευρικών Γαβρολίμνης, Άρτας και Γοργόμυλου, θα ολοκληρωθεί το σύστημα χρέωσης της Ιόνιας Οδού.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Οδός, προσφέρει σε κάθε οδηγό, σε όλο το μήκος της Ιόνιας Οδού που βρίσκεται σε κυκλοφορία, μια σειρά υπηρεσιών οδικής ασφάλειας και εξυπηρέτησης όπως 24ωρα περίπολα οδικής ασφάλειας, τετραψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης (1075) 24ωρης λειτουργιάς, τηλεφωνική εξυπηρέτηση πελατών στον αριθμό 2641306306 και δωρεάν οδική βοήθεια σε περιπτώσεις ακινητοποίησης.





agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου