Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Πρόλαβαν Κτύπημα κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν - Αποφεύχθηκε ελληνοτουρκικός πόλεμος στο «παρά 1΄»
Πολύ σοβαρή χαρακτηρίζουν την υπόθεση σύλληψης των 9 Τούρκων αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας,καθώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση κατά του Τούρκου πορέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν στις μέρες που θα βρίσκεται στην Ελλάδα για επίσημη επίσκεψη μεταξύ 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Στα τρία διαμερίσματα σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα βρέθηκαν πυροκροτητές, πρώτη ύλη για την παρασκευή εκρηκτικών, αλλά και ένα πιστόλι και ερευνάται αν οι οκτώ άνδρες και η μία γυναίκα ετοίμαζαν τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα κατά του Τούρκου προέδρου.
Μάλιστα το γεγονός ότι στις 7 Δεκεμβρίου φτάνει στη χώρα μας ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάτι που κάνει τους αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ να εξετάζουν το ενδεχόμενο οι προπαρασκευαστικές αυτές ενέργειες να έχουν σχέση με την επίσκεψη του.
Σε μια τετοια περίπτωση, εκδήλωσης κάποιας επίθεσης εναντίον του Τούρκου προέδρου οι επιπτώσεις στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις θα ήταν απλά συντριπτικές που μπορεί να οδηγούσαν ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη.
Δε ήταν αναγκαίος ένας τραυματισμός του Τούρκου προέδρου ή κάτι άλλο χειρότερο. Μόνο και μόνο η εκδήλωση του κτυπήματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τις σχέσεις των δυο χωρών.
Η τριπλή επιχείρηση το πρωί σε Καλλιθέα και Νέο Κόσμο θεωρείται συνέχεια των προηγούμενων και έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που δημιουργεί περίεργους συνειρμούς.
Μάλιστα, το γεγονός ότι για έναν από τους εννέα συλληφθέντες εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για την παλιά ιστορία των Οινουσσών, περιπλέκει ακόμα περισσότερο την υπόθεση.
Οι αρχές σε συνεργασία με τους Τούρκους συναδέλφους τους εξετάζουν το πότε οι Τούρκοι συλληφθέντες μπήκαν στη χώρα μας, από ποια σύνορα ενώ μέσω των κινητών τηλεφώνων και των λαπ τοπ προσπαθούν να «ξεκλειδώσουν» διασυνδέσεις και επαφές στη χώρα μας.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ μέσα στα διαμερίσματα, βρέθηκαν όλα εκείνα τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως εκρηκτική ύλη.
Ακόμη βρέθηκαν ταξιδιωτικά έγραφα, ενώ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Αντιτρομοκρατικής, για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου