Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Ο Μ. Κάτσης για την πρόσκληση ΕΣΠΑ για τοποθέτηση μηχανισμών σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ
Στις 27 Νοέμβρη βγαίνει πρόσκληση ΕΣΠΑ για παραθαλάσσιους Δήμους ώστε να τοποθετηθούν μηχανισμοί σε θάλασσες και σε παραλίες για την αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ. Η κυβέρνηση ανταποκρίνεται έτσι σε ένα αίτημα εθνικής σημασίας καθώς αφορά τα δικαιώματα των ΑμεΑ, την καινοτομία και την έρευνα των Πανεπιστημίων αλλά και την αναβάθμιση του τουρισμού στη χώρα. (83εκ τουρίστες ΑμεΑ πανευρωπαϊκά και τζίρος από 83 εώς 166δις €).

Στην Ηγουμενίτσα έχουμε από το 2016 ένα τέτοιο σύστημα στην παραλία του Δρεπάνου (υλοποίησε η Αντιπεριφέρεια Θεσπρωτίας ) ύστερα από επιστολή μου στην Περιφέρεια και στο Δήμο Ηγουμενίτσας και είναι ευκαιρία να επεκταθεί και σε άλλες παραλίες μας. ( https://tinyurl.com/hbndjwa

Στη συνέχεια 44 συνάδελφοί μου και εγώ με πρωτοβουλία της Εφη Γεωργοπούλου καταθέσαμε ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία για την επέκταση του προγράμματος και την ένταξή του στον εθνικό στρατηγικό σχεδιασμό ώστε να συμπεριληφθεί και στην μέριμνα της κυβέρνησης για την ευαίσθητη κοινότητα των ΑμεΑ. (https://tinyurl.com/yd8wuvh4 )

Η θεσμική συνεργασία όλων των φορέων και η πολιτική βούληση είναι ικανά να παράξουν σημαντικά αποτελέσματα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου