Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017

Θραύση έκαναν στα μέσα μεταφοράς οι πλαστές κάρτες διαρκείας και τα «μαϊμού» εισιτήρια...
Μπορεί η εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου να προκάλεσε πριν από λίγες εβδομάδες το γνωστό μπάχαλο με τις ουρές στα εκδοτήρια των σταθμών του Μετρό εξ αιτίας της...
έκδοσης εκατοντάδων χιλιάδων..
προσωποποιημένων καρτών διαρκείας η αγοράς ηλεκτρονικών εισιτηρίων διαφόρων κατηγοριών , η όλη όμως αυτή κατάσταση λόγω εσπευσμένης μετάβασης στο νέο καθεστώς "ηλεκτρονικών" μετακινήσεων των επιβατών έφερε στο φως και κάτι το ιδιαίτερα αποκαλυπτικό.

Οτι πριν την εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου κυκλοφορούσαν στα μέσα μεταφοράς τουλάχιστον 90.000 επιβάτες με πλαστές κάρτες διαρκείας, ενώ επίορκοι υπάλληλοι του ΟΑΣΑ είχαν εντοπιστεί μετά από έλεγχο του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης να συμμετέχουν σε κύκλωμα διακίνησης και πώλησης χάρτινων εισιτηρίων στην αγορά.

Η κυκλοφορία 90.000 πλαστών καρτών διαρκείας προκύπτει από τη διαφορά των προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών που εκδόθηκαν πρόσφατα, και οι οποίες έφτασαν τις 340.000 όταν οι παλαιές κάρτες που εκδίδονταν δεν ξεπερνούσαν τις 250.000.Εκτός από αυτό παράγοντες των μέσων μαζικής μεταφοράς κάνουν λόγο,παρότι τα στοιχεία είναι ακόμη ενδεικτικά, για αρκετά μεγαλύτερο αριθμό έκδοσης και χρήσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων ανά μήνα σε σχέση με τα χάρτινα εισιτήρια που ως γνωστόν κυκλοφορούσαν έως στις 15 του Νοεμβρίου.

Αυτό όπως λένε θα αποδεικνύει το γεγονός της διακίνησης και εμπορίας στο παρελθόν από επιτηδείους μαϊμού χάρτινων εισιτηρίων στην αγορά και από την άλλη ένδειξη σαφούς περιορισμού έως εξουδετέρωσης της λαθρεπιβίβασης στο Μετρό μετά μάλιστα τις 20 Δεκεμβρίου όταν και θα κλείσουν όλες οι πύλες εισόδου και εξόδου στους σταθμούς για τους μη έχοντες ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Οσον αφορά την όλη διαδικασία μετάβασης στο καθεστώς των "ηλεκτρονικών" μετακινήσεων τα προβλήματα έχουν μεν περιοριστεί αλλά δεν έχουν εξαλειφθεί.

Ακόμη δεν έχουν εκδοθεί οι προσωποποιημένες κάρτες για δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους μειωμένου η δωρεάν κομίστρου(υπάλληλοι σωμάτων ασφαλείας, άνεργοι, Αμεα),ενώ από την άλλη οι ουρές των επιβατών παραμένουν στα εκδοτήρια ,έστω και μικρότερες, καθώς σε αρκετούς σταθμούς του μετρό τα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων η φόρτισης καρτών δεν επαρκούν...


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου