Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς οχημάτων, διερχόμενους πεζούς καθώς και σε ηλικιωμένους ενοίκους οικιών στην περιοχή των Αχαρνών






Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφάλειας Αχαρνών, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της...
οποίας διέπρατταν ληστείες σε οδηγούς οχημάτων και πεζούς, στην περιοχή των Αχαρνών.

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 24-11-2017, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, ένας 18χρονος ημεδαπός, αρχηγικό μέλος ενώ ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ως συνεργοί του έξι (6) ημεδαποί ηλικίας 14 έως 35 ετών, εκ των οποίων ένας 18χρονος έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με τους συνεργούς του, το τελευταίο εξάμηνο είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό την διάπραξη ληστειών πλησίον του καταυλισμού στην περιοχή Αγία Σωτήρα Αχαρνών.

Ειδικότερα, με διάφορα τεχνάσματα (εμπόδια στο οδόστρωμα, ρίψη αντικειμένων κ.α.), ανέκοπταν την πορεία διερχόμενων οχημάτων και στη συνέχεια ακινητοποιούσαν τους οδηγούς τους και τους αφαιρούσαν χρήματα και άλλα αντικείμενα αξίας.

Σε άλλες περιπτώσεις, επιβιβάζονταν ως πελάτες σε ταξί με προορισμό τον καταυλισμό, και προ αφίξεως τους, με τη χρήση σωματικής βίας τους αφαιρούσαν εισπράξεις, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές.

Άλλοτε, με απειλή χρήση βίας ή προφασιζόμενοι διάφορα προσχήματα, ακινητοποιούσαν διερχόμενους πεζούς όπου στην συνέχεια τους λήστευαν ενώ τέλος η δράση τους επεκτείνονταν και σε εισβολές σε οικίες ηλικιωμένων.

Χαρακτηριστικό της δράσης τους, αποτέλεσε το γεγονός ότι για να κάμψουν την αντίσταση των θυμάτων, ασκούσαν έντονη σωματική βία και στη συνέχεια διέφευγα στον καταυλισμό.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξακριβωθεί ότι η ανωτέρω εγκληματική ομάδα έχει διαπράξει κατά το τελευταίο εξάμηνο, τριάντα εννέα (39) ληστείες σε βάρος οδηγών, τρείς (3) σε βάρος πεζών και μία (1) σε οικία.

Περαιτέρω, εξακριβώθηκε ότι το σύνολο των μελών της σπείρας, έχουν συλληφθεί στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου