Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Βόμβα: Παραιτήθηκε γονατιστός ο Αμβρόσιος, «Συγχωρέστε με!» [video]

Πώς ανακοίνωσε την παραίτησή του ο Αμβρόσιος;

Ανακοίνωσε την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.


Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ανακοίνωσε την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 – παρουσία πιστών, κλήρου και επισήμων – την οριστική αποχώρησή του από τον εκκλησιαστικό θρόνο του, έπειτα από 40 ολόκληρα χρόνια αρχιερατείας του στην Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας.

Με δάκρυα στα μάτια γονάτισε την περασμένη Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 μπροστά στην Ωραία Πύλη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Φανερωμένης Αιγίου και ζήτησε συγγνώμη απ’ όσους στενοχώρησε.

Σύμφωνα με το kalavrytanews.gr, στο τέλος της εξομολογητικής του ομιλίας, ο Αμβρόσιος, ζήτησε φανερά συγκινημένος συγγνώμη από όσους στεναχώρησε ή πίκρανε με λόγια και πράξεις του λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής:

«Συγχωρήστε μου, σας παρακαλώ και σας ικετεύω, συγχωρήστε μου αδελφοί μου και παιδιά μου, τα λάθη μου, τις παραλείψεις μου, τις ατέλειες του χαρακτήρος μου! Και δοξάστε μαζί μου το Όνομά του Κυρίου μας» συμπληρώνοντας ότι «Όλα έχουν ένα τέλος και ήρθε η ώρα να ζήσω μαζί σας εδώ, στο Αίγιο και στα Καλάβρυτα, έξω από τα επίσημα».

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος θα παραμείνει στη θέση του έως τα τέλη του 2018 και αμέσως θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.


fimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου