Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Θεσπρωτία: Ενωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν.Θεσπρωτίας: Κάλεσμα για πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Τρίτη στην Ηγουμενίτσα





Συνάδελφοι Συνταξιούχοι
Η κυβέρνηση ακονίζει τα μαχαίρια της για να συνεχίσει την σφαγή των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των συνταξιούχων, εργαζομένων και του λαού.

Μας πετσόκοψε, μαζί με τους προηγούμενους, τις συντάξεις κι ετοιμάζεται για την νέα καρατόμηση, με τον επανυπολογισμό και την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς» σε κύριες και επικουρικές, την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ, κάθε είδους κοινωνικού επιδόματος και μέριμνας, την φοροληστεία.

Στο προσχέδιο του προϋπολογισμό για το 2018 προβλέπονται μειωμένα κονδύλια για την υγεία, τον ΕΟΠΥΥ, τα δημόσια νοσοκομεία, και ιδρύματα, περιορισμός στην ιατρική και φαρμακευτική αγωγή.

Με την μείωση του ιατρικού και βοηθητικού προσωπικού, την συρρίκνωση των μονάδων υγείας, την κατάργηση των εξεταστηρίων του ΙΚΑ – ΕΟΠΥΥ, έχουμε και πάλι μείωση του αριθμού των επισκέψεων ασθενών σε ιατρούς του ΕΟΠΥΥ σε μηνιάτικη βάση, την αύξηση δηλαδή των ασθενών που θα πληρώνουν από την τσέπη τους 10κάρικα και 20σάρικα.
Την παροχή υγειονομικών υπηρεσιών σε ανασφάλιστους από το ταμείο του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή από τις τσέπες των ασφαλισμένων, αντί τις δαπάνες αυτές να αναλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός.
Και αυτή η κυβέρνηση κάνει «κοινωνική πολιτική» με ξένα κόλλυβα. Η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του δημόσιου συστήματος υγείας, το φόρτωμα των βαρών της περίθαλψης στις πλάτες των ασφαλισμένων, εργαζομένων και συνταξιούχων προχωρά με γρήγορα βήματα.. Μας οδηγούν ολοταχώς στο «όποιος έχει να πληρώσει θα επιβιώσει».
Μετά την οικονομική, προωθούν τη φυσική εξόντωσή μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και παλεύουμε χωρίς σταματημό για την απόκρουση και ανατροπή της.

Διεκδικούμε :
 Δημόσιο, δωρεάν, καθολικό σύστημα υγείας – περίθαλψης, κατάργηση σε κάθε ιδιωτικοποίηση.
 Άμεση χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για κάλυψη όλων των αναγκών των δημόσιων δομών. Κατάργηση των εισφορών για την υγεία. Την δωρεάν παροχή όλων των ιατρικών και εξεταστικών επισκέψεων, της φαρμακευτικής και νοσοκομειακής αγωγής.
 Την άμεση πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού, παραϊατρικού και βοηθητικού προσωπικού. Την χρηματοδότηση για την προμήθεια των απαραίτητων αναλώσιμων, φαρμάκων κ.α.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΜΑΣ – ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ – ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ
ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας την Τρίτη 28 Νοέμβρη ΩΡΑ 11π.μ.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου