Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

BOMBA!!!!!«Κοτζιάς και λάβρα»: «Προδοσία αντί χρηματισμού η διαρροή των εγγράφων για Σ.Αραβία»




Ευθέως ότι «κάρφωσε» το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας κατηγορεί την αντιπολίτευση ο ΈλληναςΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς όσον αφορά την διαρροή των εγγράφων για το ζήτημα της Σ.Αραβίας.

«Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας» λέει χαρακτηριστικά.
Φυσικά η κατηγορία είναι ιδιαίτερα βαριά καθώς αναφέρεται σε απόκτηση ευαίσθητων πληροφοριών από τις οποίες εξαρτάται η εθνική ασφάλεια από τρίτους.
Κατηγορεί την αντιπολίτευση στο σύνολό της ότι «παίζει» με την ασφάλεια της χώρας για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ν.Κοτζιά
«Κάλεσα την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα. Και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων.
Δήλωσε ότι θεωρεί το νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας.
Τα κεντρικά ερωτήματα είναι, λοιπόν, απλά: Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;
Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους.»
Σημειώνεται ότι χθες πάλι είχε παρέμβει ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς
Με ανάρτησή του στο Τwitter ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς έδωσε ηχηρή απάντηση σε όσα ακούστηκαν από προχθες για την επίκληση του απορρήτου σε έγγραφα που έχουν να κάνουν με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία.
Στο μήνυμά του ο ΥΠΕΞ αναφέρει
«Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της,η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές.Σύμφωνα με την αντίληψή της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας τη διεθνή θέση της χώρας».
Σημειώνεται ότι προχθες το ΥΠΕΞ έκανε δημόσια έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης«να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα» και να μη «δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων» τα εθνικά μας συμφέροντα με τη δημοσίευση απόρρητου υλικού, όπως έκανε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Α.Λοβέρδος «δίνοντας στο πιάτο» στην Τουρκία και σε όποιον άλλο ενδιαφερόμενο απόρρητα πρακτικά της σύσκεψης για την πώληση των πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία.»
Με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προβεί σε δημόσια έκκληση επισημαίνοντας πως «με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων».
«Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας», υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ,«υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004».
Ποινικός κώδικας ο οποίος στο άρθρο 146, υπαγορεύει ότι «όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της Πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας επίσης στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».
Το ποιος έδωσε τα απόρρρητα στον Α.Λοβέρδο, πάντως, είναι γνωστό στην υπηρεσία ασφαλείας του ΥΠΕΘΑ...







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου