Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Το Ι.Ο.ΑΣ. φέρνει την Οδική Ασφάλεια στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ και εκπαιδεύει μαθητές, νέους και δημότες στα Γιάννενα





Με προσήλωση και αφοσίωση στο έργο του με σκοπό την πρόληψη και μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων σε όλη την Ελληνική Επικράτεια, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στις εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίουτης Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που θα πραγματοποιηθεί από Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου έως Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2017, στο Συνεδριακό Κέντρο του ξενοδοχείου Grand Serai στα Ιωάννινα.

Στο Συνέδριο θα παραστούν Υπουργοί, κυβερνητικά στελέχη και θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκών Οργάνων και Οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και δεκάδες αιρετοί από όλη τη χώρα. Το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» συμμετέχει στο Συνέδριο έπειτα από πρόσκληση της ΚΕΔΕστην Πρόεδρό του, κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά, η οποία θα πραγματοποιήσει εισήγηση και ενημέρωση για το κρίσιμο ζήτημα του σοβαρού ελλείμματος παιδείας και πολιτισμού που επικρατεί στους δρόμους της χώρας μας, την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017.

Παράλληλα του Συνεδρίου, το Ι.Ο.ΑΣ. διοργανώνει την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου 2017,σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, πρόγραμμα βιωματικής εκπαίδευσης σε θέματα Οδικής Ασφάλειας για μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στον Εκθεσιακό Χώρο του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία) και ώρες 9:00-14:00 από Ειδικούς Εκπαιδευτές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς». Αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό της -μοναδικής στην Ελλάδα- Κινητής Μονάδας Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ., οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, και τους κινδύνους που μπορούν οι ίδιοι να προκαλέσουν.

Δεδομένου ότι η κυκλοφοριακή αγωγή αποτελεί πρωτίστως θέμα παιδείας και πολιτισμού και καθώς τα τροχαία συμβάντα είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15 – 29 ετών στην Ελλάδα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα μαθητών της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Λαμβάνοντας την κατάλληλη εκπαίδευση και καθοδήγηση, οι νέοι αυτοί άνθρωποι, οι αυριανοί οδηγοί και πολίτες, θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις δεξιότητες και να καλλιεργήσουν την υπευθυνότητα στις μετακινήσεις τους, σώζοντας ζωές.



Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017, από 09:00 έως 16:00, οι σύνεδροι και οι δημότες των Ιωαννίνων θα έχουν και εκείνοι την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις ειδικές εφαρμογές και τους προσομοιωτές επικίνδυνων συνθηκών του Ινστιτούτου καθώς, σε συνεργασία με το Δήμο Ιωαννιτών, η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ι.Ο.ΑΣ. θα παραμείνει στον Πολυχώρο «Δ. Χατζής», για εκπαιδεύσεις ανοιχτές στο κοινό.



Περισσότερες πληροφορίες: τηλ. 210-8620150, 6984111206, www.ioas.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου