Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Θεσπρωτία: Κλίμα αλληλεγγύης στα εγκαίνια της έκθεσης της "Φλόγας" στην Ηγουμενίτσα για παιδιά με καρκίνο...

Σε μια αισιόδοξη ατμόσφαιρα, με μηνύματα αληλεγγύης, έγιναν στην Ηγουμενίτσα την Κυριακή 26 Νοεμβρίου από το Μητροπολίτη Παραμυθίας Τίτο, τα εγκαίνια της 26ης Ετήσιας Έκθεσης της «Φλόγας», όπου συμμετέχουν με εργόχειρα – κατασκευές και παραδοσιακά προϊόντα, σύλλογοι, σχολεία και άτομα από την Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τα Γιάννινα, αλλά και ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας, με σκοπό την ενίσχυση παιδιών με καρκίνο.

Στην ομιλία της η πρόεδρος του παραρτήματος της «Φλόγας» Ηγουμενίτσας Ελευθερία Κώτσιου ανέφερε συνοπτικά τις δραστηριότητες του Συλλόγου για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών, που νοσούν από καρκίνο, μεταξύ των οποίων και η χρηματοδότηση προσωπικού και εξοπλισμού για την περίθαλψη σε νοσοκομεία παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Είναι γνωστή η προσφορά της κ. Κώτσιου, στα παιδιά που δίνουν τη σκληρή μάχη κατά του καρκίνου, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο, με τη δημιουργία του Μουσείου Πολιτισμού και Παράδοσης «Το Σπίτι της Ρένας», στο οποίο υπάρχουν παραδοσιακές φορεσιές, καθώς και πολλά χρηστικά αντικείμενα της καθημερινότητας μιας άλλης εποχής. 

Η "Φλόγα" Ηγουμενίτσας δημιούργησε ένα ανθρώπινο δίκτυο με πυρήνες αγάπης και εθελοντισμού και έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα σημαντική δράση με αποτέλεσμα να αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα στο συνολικό έργο πανελλαδικά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσαν το παρών, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας, ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δημάκος, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας Δονάτος Μαρτίνης, εκπρόσωπος της Δημάρχου Παραμυθιάς, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικές στρατιωτικές και αστυνομικές αρχές, ο τ. βουλευτής Ηλίας Βεζδρεβάνης κ. ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου