Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Στην Ελλάδα 11 άνθρωποι πέθαναν από τον πυρετό του Δυτικού Νείλου





 Στην Ελλάδα, 11 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τον πυρετό του Δυτικού Νείλου, ανέφερε το εθνικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης νόσων (ΚΕΕΛΠΝΟ) την Πέμπτη.



Συνολικά φέτος έχουν μολυνθεί με τον ιό 107 άνθρωποι, στα νοσοκομεία είναι τώρα 19 άτομα, είπε σε μια δήλωση. Αυτή τη στιγμή 11 άνθρωποι πέθαναν από τον πυρετό του Δυτικού Νείλου.

Ο ιός του Δυτικού Νείλου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 2010. Την περίδο 2010 – 2014, σχεδόν 80 άνθρωποι πέθαναν από πυρετό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα. Δεν έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στην περίοδο 2015 και 2016. Το 2017, αναφέρθηκαν 48 κρούσματα της ασθένειας και πέντε θάνατοι από τον πυρετό του Δυτικού Νείλου.

Ο πυρετός του Δυτικού Νείλου μεταφέρεται από τα κουνούπια, και η ΚΕΕΛΠΝΟ προτείνει τη χρήση μέτρων ατομικής προστασίας από τσιμπήματα κουνουπιών: κουνουπιέρες σε περιοχές με μεγάλο αριθμό κουνουπιών, εντομοκτόνα, μακρυμάνικα πουκάμισα και παντελόνια, να μην επιτρέπονται επίσης στάσιμα νερά στα οικόπεδα κοντά στα σπίτια.

Ο ιός μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα ή παράλυση. Τα συμπτώματα του πυρετού του Δυτικού Νείλου είναι πυρετώδης κατάσταση, πονοκέφαλος, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, ναυτία, έμετος, μερικές φορές εξανθήματα και αυξημένους λεμφαδένες. Αν δεν υπάρξει προσφυγή στην ιατρική περίθαλψη, είναι πιθανό το θανατηφόρο αποτέλεσμα.

https://ria.ru/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου