Τρίτη 7 Αυγούστου 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΣΚΟΥΦΑ






Με αφορμή την ολοκλήρωση της σχολικής περιόδου 2017-2018 και το κλείσιμο των σχολικών 

μονάδων ενόψει καλοκαιριού, ξεκίνησε η επισκευή και συντήρηση των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των αύλειων χώρων του Δήμου Νικολάου Σκουφά στα πλαίσια της καλύτερης λειτουργίας αυτών...

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με το Γυμνάσιο – Λύκειο Νεοχωρίου όπου έγινε ελαιοχρωματισμός όλης της εξωτερικής πλευράς του κτιρίου καθώς επίσης όλων των σιδηρών επιφανειών και σιδηρών κιγκλιδωμάτων.

Τέλος κατασκευάστηκε μόνωση στις αίθουσες διδασκαλίας πρώτου ορόφου για την αποκατάσταση της υγρασίας από τα όμβρια ύδατα καθώς επίσης και νέα ηλεκτρική εγκατάσταση στο χώρο των γραφείων προκειμένου αυτά να γίνουν λειτουργικά.

Οι εργασίες θα συνεχιστούν στο νηπιαγωγείο και στο Γυμνάσιο Κομποτίου με βασική προτεραιότητα τη στέγη των δύο σχολείων καθώς μεγάλο τμήμα έχει υποστεί φθορές και θα πραγματοποιηθεί καθαίρεση όπου χρειάζεται και νέα επικεράμωση προς αποκατάσταση της κατεστραμμένης επιφάνειας.

Επιπλέον στο δημοτικό σχολείο Αμφιθέας θα πραγματοποιηθεί ελαιοχρωματισμός των αιθουσών, ομοίως και στο νηπιαγωγείο Πέτα ενώ στο Γυμνάσιο Πέτα θα πραγματοποιηθεί καθαρισμός όλων των υδρορροών, αντικατάσταση των παλαιών κατεστραμμένων θυρών καθώς και αποκατάσταση της κεραμοσκεπής.

Τέλος θα κατασκευαστούν ράμπες για άτομα με ειδικές ανάγκες στο δημοτικό σχολείο Κομποτίου, Αμφιθέας, Κομμένου, Λουτροτόπου, Νεοχωρίου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 70.000,00 € με ΦΠΑ, με το ποσό των 40.000€ να καλύπτεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.

Προκειμένου να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου, συντάχθηκε μελέτη και ψηφίστηκαν οι όροι δημοπράτησης του έργου «Επισκευή και Συντήρηση των σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων του Δήμου Νικολάου Σκουφά», προϋπολογισμού 74.000,00 € με ΦΠΑ, με το ποσό των 44.100,00 € να καλύπτεται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο δημοτικό σχολείο Κλειστού και Κολομοδίων ενώ στο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο Αγίας Παρασκευής και στον παιδικό σταθμό Ανθοτόπου θα γίνει ανακαίνιση με ελαιοχρωματισμούς όλων των επιφανειών που έχουν διαβρωθεί με την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον έχει εγκριθεί το ποσό των 26.550,00€ από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχει συνταχθεί μελέτη και είναι προς δημοπράτηση στα πλαίσια της μεγάλης αυτής προσπάθειας που γίνεται για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάμιας Εκπαίδευσης και τη βελτίωση των συνθηκών φοίτησης των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου