Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Την Τετάρτη 12/06/2019 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του κοινωφελούς project“Wheregenerationsmeet”. Η πρώτη δράση του projectυλοποιείται σε συνεργασία της Φρόντζου Πολιτείας με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία – Αρσάκεια Σχολεία.





Με μεγάλη μας χαρά υποδεχθήκαμε στο συγκρότημα αντιπροσώπους της πολιτικής, επιχειρηματικής 



και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής οι οποίοι χαιρέτισαν την καινοτόμα προσπάθεια των δύο εταιρειών οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινωφελή σκοπό, ως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κοινωνία που τους αγκαλιάζει και τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Ο κος ΠαπαφωτίκαςΙάσονας, υπεύθυνος στρατηγικής και ανάπτυξης της Φρόντζου Πολιτείας και εμπνευστής του όλου project, τόνισε την σημαντικότητα της βιώσιμης ανάπτυξης και τις κινήσεις της Φρόντζου Πολιτείας προς τον σκοπό αυτό.

«Η ευθύνη που φέρουμε προς τις γενιές πουέφυγαν, αλλά και προς τις γενιέςπου θα έρθουν είναι πολύ μεγάλη.Με τοproject“Wheregenerationsmeet” να είναι πλέον πραγματικότητα,κάνουμε στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας μια γενικευμένη προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε γέφυρες μεταξύ των γενεών αυτών, συμβάλλοντας στην προαγωγή της γνώσης για το Περιβάλλον, την Ιστορία, τον Πολιτισμόκαι την Παράδοση».

Η κα Παπανικολάου Έλενα, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου των Αρσακείων Σχολείων ανέφερε ότι η συγκεκριμένη δράση έχει ως στόχο το άνοιγμα του σχολείου στην ευρύτερη κοινωνία, προκειμένου να προωθήσει τις αρχές της αιεφόρου ανάπτυξης. Βασικοί άξονες των εκπαιδευτικών δράσεων που θα υλοποιηθούν είναι η προστασία του περιβάλλοντος, η τοπική ιστορία και ο πολιτισμός.Δράσεις για όλα τα παιδιά της πόλης των Ιωαννίνων που θα αφορούν την ηλικιακή ομάδα του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου καθώς η εκπαίδευση οφείλει να προετοιμάσει τις νέες γενιές για το μέλλον.

Ο κος Γαβριλάκης επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τόνισε την ανάγκη της στροφής προς την βιώσιμη ανάπτυξη,την συμβολή της στην κοινωνία, την οικονομία, το περιβάλλον αλλά και την σημαντικότητα γεφύρωσης των διαφορετικών αυτών γενεών.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία ο διακεκριμένος δημοσιογράφος κος ΓιάννηςΚεΐσογλου.

Τα ΑρσάκειαΣχολείαυποδέχονται στην Φρόντζου Πολιτείαδωρεάνόλα τα παιδιά προσφέρονταςποιοτικέςβιωματικέςεκπαιδευτικέςδράσεις σε συνεργασία και με άλλουςφορείςπολιτισμού της πόλης των Ιωαννίνων.

Υπενθυμίζουμε το κάλεσμα μας την Πέμπτη 20/06/2019 και ώρα 10:00 – 14:00 στην εκπαιδευτική δράση με θέμα το «Νερό».

Δράση: Ενημερωτικέςδραστηριότητες και υπαίθριαεργαστήρια με πειράματα, SΤΕΑΜ και ρομποτικής με θέμα το νερό. Από τους εκπαιδευτικούς των ΑρσακείωνΣχολείων.
Ηλικιακή ομάδα: 4-10 ετών.

Χώρος: ΥπαίθριοςχώροςΦρόντζουΠολιτεία (σε περίπτωσηκακοκαιρίαςΣυνεδριακό ΚέντροΦρόντζουΠολιτεία).
ΏραΔιεξαγωγής: 10:00 – 14:00
Εμπλεκόμενοιφορείς: ΑρσάκειοΝηπιαγωγείο&Δημοτικό Ιωαννίνων, ΦρόντζουΠολιτεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου