Κυριακή, 9 Ιουνίου 2019

ΧΑΟΣ στην ΑΛΒΑΝΙΑ....Μετωπική σύγκρουση Ράμα – Μέτα εν μέσω επεισοδίων..Ακυρώθηκαν οι δημοτικές εκλογές
Σύγκρουση μεταξύ πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας έχει ξεσπάσει στην Αλβανία, εν μέσω σφοδρών αντικυβερνητικών συγκρούσεων με τραυματίες. Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα, με ανάρτησή του στο Facebook το βράδυ του Σαββάτου, απάντησε στον πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, διαμηνύοντας ότι οι δημοτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στις 30 Ιουνίου όπως είναι προγραμματισμένο.

«ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ! Καληνύχτα» ήταν η λακωνική ανάρτηση του Ράμα.
Στον αντίποδα, την ακύρωση των επερχόμενων δημοτικών εκλογών στην Αλβανία είχε ανακοινώσει νωρίτερα το Σάββατο ο πρόεδρος της Αλβανίας. Ο Μέτα δημοσιοποίησε μέσω Facebook την πρόθεσή του για ακύρωση του διατάγματος για δημοτικές εκλογές στις 30 Ιουνίου, λέγοντας ότι «οι πολιτικές εξελίξεις δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή τους».

Ο Ιλίρ Μέτα τόνισε πως έχει πλήρη επίγνωση των ενεργειών του ενώ εξέφρασε την βαθιά του ανησυχία για την κρίσιμη πολιτική κατάσταση που διέπει την Αλβανία.

Παράλληλα, γνωστοποίησε πως στις 10 Ιουνίου η Προεδρία της Αλβανίας θα δημοσιοποιήσει με περισσότερες λεπτομέρειες το σκεπτικό και τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Την ίδια στιγμή διαδηλωτές συνεχίζουν να βγαίνουν στους δρόμους των Τιράνων. Συγκεντρώνονται στη Βουλή, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού της Αλβανίας. Η διεθνής κοινότητα έχει καλέσει τα κόμματα της Αλβανίας να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου και να αποφύγουν τη βία. 

Ενσωματωμένο βίντεο

Anti-govt protesters and the police continue to throw firecrackers and let off tear gas at each other, outside of the Albanian parliament in Tirana - while some demonstrators fled the scene.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Balkan InsightΕνσωματωμένο βίντεο

Police remain outside the parliament building in Tirana, which anti-govt demonstrators threw firecrackers at tonight.

Police used tear gas to disperse them, after demonstrators moved from the PM’s Office to this location, which, in previous rallies, has seen much violence.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Balkan Insight
Ενσωματωμένο βίντεο

Tonight's anti-govt protest in Tirana has now come to a close, although tensions remain high with some demonstrators and police officers provoking each other.

Thank you for following our live coverage.


ΖΟΥΓΚΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου