Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Αποδεκατισμένη η ΚΕΔΕ μετά τις εκλογές -Ποιοι δεν εξελέγησαν (ονόματα)




Μόλις 5 από τους 20 (ποσοστό 25%) δημάρχους που συμμετείχαν στο σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ (σ.σ. συνεδρίασε σήμερα για πρώτη φορά μετά τις εκλογές) θα είναι ξανά 



δήμαρχοι μετά την 1η Σεπτεμβρίου του 2019.Από αυτούς, ένας μετακινήθηκε στον β΄ βαθμό (Γ. Πατούλης), δύο ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές αλλά δεν εξελέγησαν (Καμίνης, Αγγελόπουλος), τρεις θα είναι υποψήφιοι βουλευτές, ένας δεν ήταν ξανά υποψήφιος, ενώ οι περισσότεροι (13) ήταν υποψήφιοι αλλά ηττήθηκαν από τους αντιπάλους τους.
ΔΗΜΑΡΧΟΙ (εξελέγησαν 5 από τους 20)
ΝΔ (εξελέγησαν 2 από τους 12)
Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Γιώργος Πατούλης, επέλεξε τον β΄βαθμό αυτοδιοίκησης και είναι, πλέον, περιφερειάρχης Αττικής.
Ο α΄αντιπρόεδρος Δημήτρης Καφαντάρης έχασε με 40,9 έναντι 59,1% του αντιπάλου του Παναγιώτη Καρβέλα, το δήμο Πύλου Νέστορος
Ο β΄ αντιπρόεδος Γιάννης Καραγιάννης, αποφάσισε να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή και θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στη Β΄ Θεσσαλονίκης στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.
Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ αλλά δεν εξελέγη.
Επίσης δεν επανεξελέγη ο δήμαρχος Μήλου Γεράσιμος Δαμουλάκης, ο οποίος έχασε στον β΄ γύρο από τον αντίπαλό του Μανώλη Μικέλη με 60,7 έναντι 39,3%.
Εκτός δημαρχιακού θώκου έμεινε και ο δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος ηττήθηκε στον β΄ γύρο από τον Μανώλη Τσελέπη με 51,65 έναντι 48.35%.
Ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στην Ηλεία.
Ο δήμαρχος Ασπροπύργου Νίκος Μελετίου επανεξελέγη αλλά αυτή τη φορά στον β΄ και όχι στον α΄ γυρο, όπως το 2014.
Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είχε την αντίθετη πορεία από αυτή του κ. Μελετίου: Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε όπως το 2014, β΄γύρο αφού επανεξελέγη από τον α΄ με ποσοστό 57,4%.
Εκτός δημαρχιακού θώκου θα βρίσκεται από την 1η Σεπτεμβρίου και ο δήμαρχος Δομοκού Δημήτρης Τζιαχρήστας, ο οποίος παρότι στον α΄γύρο είχε πάρει 49,97% και 4.399 ψήφους, ηττήθηκε από τον αντίπαλο του Χαράλαμπο Λιόλιο στον β΄γύρο με 51,3 έναντι 48,7%, παίρνοντας μόλις 3.614 ψήφους.
Ο δήμαρχος Σιθωνίας Γιάννης Τζίτζιος θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Χαλκιδική.
Ο δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ηττήθηκε καθαρά στην «γαλάζια» μονομαχία από τον βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κουκοδήμο, καθώς έλαβε μόλις 45,56 έναντι 55,44% του αντιπάλου του στον β΄γύρο.


ΣΥΡΙΖΑ (1 στους 2)


Ο δήμαρχος Αιγάλεω και επικεφαλής της παράταξης του κόμματος στην ΚΕΔΕ, Δημήτρης Μπίρμπας ηττήθηκε από τον αντίπαλό του Γιάννη Γκίκα με ποσοστό 48,89 έναντι 50,11%.
Ο δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επανεξελέγη για έβδομη θητεία στον α΄γύρο με ποσοστό 64,88%


ΚΙΝΑΛ (2 στους 6)
Ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΙΝΑΛ στην ΚΕΔΕ δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης δεν επανεξελέγη, καθώς έχασε καθαρά στον β΄γύρο από τον αντίπαλό του Γιώργο Κατσούλα με ποσοστό 45,9 έναντι 54,1%.
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ και δεν εξελέγη, ενώ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος.
Ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επανεξελέγη για έβδομη θητεία από τον α΄γύρο με ποσοστό 55,9%.
Ο δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος επανεξελέγη στον β΄γύρο με ποσοστό 63,7%.
Ο δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής ηττήθηκε καθαρά στον β΄γύρο από τον αντίπαλό του Παναγιώτη Νάννο με ποσοστό 44 έναντι 56%.
Ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δεν ήταν εκ νέου υποψήφιος υποψήφιος.


ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ -ΜΕΛΗ ΔΣ ΚΕΔΕ (εξελέγησαν 8 στους 11)
Πολύ καλύτερη είναι η εικόνα της ΚΕΔΕ σε επίπεδο δημοτικών συμβούλων, καθώς επανεξελέγησαν 8 στους 11, δύο μάλιστα (Μαλούτας, Λυμπέρης), μετά από διάλλειμα μιας θητείας, δήμαρχοι των πόλεων τους.
ΝΔ (εξελέγησαν 3 στους 4)
Ο γενικός γραμματέας της ΚΕΔΕ Γιάννης Μουράτογλου επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος Έδεσσας


Ο Γιώργος Κοτρωνιάς, πρώην δήμαρχος Λαμιέων, θα είναι υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Φθιώτιδα.
Ο πρώην δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης ήταν εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος αλλά έχασε για δεύτερη συνεχή φορά από τον Γιώργο Θωμάκο. Εξελέγη ωστόσο και πάλι δημοτικός σύμβουλος.
Ο Βαγγέλης Μπαρμπάκος επανεξελέγη δημοτικός σύμβουλος Καλλιθέας με τον συνδυασμό του δημάρχου Δημήτρη Κάρναβου.


ΚΙΝΑΛ (εξελέγησαν 4 στους 4)
Επανεξελέγη δήμαρχος Κοζάνης μετά από μία τετραετία εκτός ο Λάζαρος Μαλούτας που είναι σήμερα δημοτικός σύμβουλος.
Επίσης ο, δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης, από 1η Σεπτεμβρίου θα είναι ξανά δήμαρχος Ήλιδας.
Δημοτικός σύμβουλος, αυτή τη φορά με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη εξελέγη ο σημερινός αντιδήμαρχος Αστικής Υποδομής, Κατασκευών και Κτιριακών Έργων του Γ. Καμίνη, Γιώργος Αποστολόπουλος
Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ορχομένου επανεξελέγη ο Γιάννης Τσιάμης.


ΣΥΡΙΖΑ (εξελέγη 0 στους 1)
Ο, δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου, Απόστολος Λουλουδάκης ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Ηλία Λυγερού, αυτή την φορά στον δήμο Ηρακλείου Κρήτης αλλά δεν επανεξελέγη.


ΛΑΕ (εξελέγη 1 στους 2)
Δημοτικός σύμβουλος Πετρούπολης επανεξελέγη ο Νίκος Σακούτης, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος.
Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας με τον συνδυασμό της Δέσποινας Χαραλαμπίδου ήταν ο, δημοτικός σύμβουλος Πολυγύρου, Τάσος Κανταράς αλλά, καθώς ο συνδυασμός εξέλεξε μόνον την επικεφαλής, δεν εξελέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου