Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και δωρεάν wi-fi στα αστικά λεωφορεία






Τη δυνατότητα να… σερφάρουν στο διαδίκτυο, θα έχουν σύντομα οι επιβάτες του Αστικού ΚΤΕΛ 

Ιωαννίνων, που συνεχίζει τις προσπάθειες αναβάθμισης των υπηρεσιών του και πρόκειται να καταθέσει φάκελο στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί για την εγκατάσταση συστήματος έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την επέκταση των υπηρεσιών τηλεματικής.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων είναι έτοιμο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας αλλά και το νέο πρόγραμμα, που προκηρύχθηκε με απόφαση του υπουργού Οικονομίας για την εισαγωγή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την εγκατάσταση συστημάτων πληροφόρησης του κοινού στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ.
Το πρόγραμμα αυτό, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Στέφανος Μουστακλής, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες, που χρησιμοποιούν τα αστικά λεωφορεία για τις μετακινήσεις τους.
Το πρόγραμμα, μάλιστα, ήταν αίτημα της Ομοσπονδίας, που βρίσκεται σε επαφή με το υπουργείο εδώ και 1,5 χρόνο περίπου.
Η υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων στη δράση «Ενίσχυση επιχειρήσεων του τομέα αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών για την υιοθέτηση συστημάτων και την παροχή υπηρεσιών ολοκληρωμένης πληροφόρησης του επιβατικού κοινού και ηλεκτρονικού εισιτηρίου» ξεκινά στις 2 Ιουλίου και διαρκεί έως τις 30 Σεπτεμβρίου. Ο μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός φτάνει τις 330.000 ευρώ.


epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου