Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2020

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Κατεπείγον αίτημα για συμπερίληψη στην ΠΝΠ της παράτασης της ισχύς των αποφάσεων ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ και των επιδομάτων


Πρόβλεψη για παράταση στην ισχύ των αποφάσεων ΚΕΠΑ, ΑΣΥΕ, ΑΝΥΕ κοκ., με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχόμενου, που λήγουν αυτές τις ημέρες, ζητά η ΕΣΑμεΑ, από τον πρωθυπουργό, από το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τα αρμόδια υπουργεία για τις Επιτροπές, ώστε, το γεγονός ότι αναστέλλονται οι συνεδριάσεις των Επιτροπών κρίσης αναπηρίας, όπως έχει πληροφορηθεί η ΕΣΑμεΑ, να μην οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να χάσουν τα επιδόματα και τις παροχές τους.

Η παράταση των αποφάσεων αυτών των Επιτροπών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον για το διπλάσιο χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν κλειστές οι Επιτροπές, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα και με τις προγραμματισμένες συνεδριάσεις κρίσεων κατά την περίοδο επαναλειτουργίας τους.

Θα πρέπει η όποια απόφαση για την παράταση ισχύος των γνωματεύσεων να γίνει με «ισχυρό» τρόπο, δηλαδή, ή με Νόμο, ή με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα ήδη θεσμοθετημένα επιδόματα/ παροχές.

Η αναστολή λειτουργείας των ΚΕΠΑ και των άλλων Επιτροπών κρίνεται θετική καθώς είναι στην κατεύθυνση προστασίας των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις. Ταυτόχρονα η Πολιτεία οφείλει να μην αφήσει να γυρίσει μπούμερανγκ στα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και στις οικογένειές τους, στερώντας τους τους απαραίτητους πόρους για την επιβίωσή τους, με την πιθανή αναστολή των επιδομάτων/ παροχών που δικαιούνται.Τάνια Κατσάνη · ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Σ.Α.μεΑ. · Ελ. Βενιζέλου 236, 16341 Ηλιούπολη

Tanja Katsani · NCDP Press Office · El. Venizelou 236, 16341 Ilioupoli, Athens, Greece


T. +30 210 9949837 · F. +30210 5238967 · www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου