Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ρωσικά ΜΜΕ: ''Σε λίγες εβδομάδες θα έχουμε έτοιμο εμβόλιο για τον Covid-19'' - Δημιούργησαν ειδικά σφαιρικά σωματίδια από "φυτικό" ιό




Ευχάριστα νέα έρχονται συνεχώς από όλες τις γωνιές του πλανήτη, στον αδυσώπητο αγώνα δρόμου για την ανακάλυψη εμβολίου για ..τον ιό COVID-19, στον οποίο έχουν επιδοθεί εργαστήρια και εταιρείες σε όλο τον κόσμο.



Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της ρωσικής εφημερίδας Izvestia, Ρώσοι επιστήμονες ετοιμάζουν εμβόλιο ακόμα πιο γρήγορα από άλλες χώρες, προς το παρόν τουλάχιστον.

“Ένα πρωτότυπο χαμηλού κόστους εμβόλιο για τον ιό COVID-19 μπορεί να δημιουργηθεί μέσα σε τρεις μήνες ", δήλωσε στην εφημερίδα Ρώσος ειδικός του τμήματος Ιολογίας του κρατικού πανεπιστημίου της Μόσχας.
Οι Ρώσοι επιστήμονες μπόρεσαν να δημιούργησαν ειδικά σφαιρικά σωματίδια από "φυτικό" ιό που δεν είναι μεταδοτικός στον άνθρωπο και ο οποίος θα εμπεριέχει πρωτεΐνες από το SARS-CoV-2 (προκαλώντας τη νόσο COVID-19) αποτελώντας έτσι την πλήρη αντιγραφή του γνωστού παθογόνου ιού.
“Η διαδικασία παρασκευής του φαρμάκου είναι πολύ απλή μετά από αυτό το επίτευγμα Επιπλέον, μπορεί να γίνει καθολική συμπεριλαμβάνοντας προστασία και από άλλα στελέχη”, δηλώνει ο ίδιος Ρώσος ειδικός.

"Έχουμε τα τέλεια σφαιρικά σωματίδια οποιουδήποτε μεγέθους από τον ιό αυτό", δήλωσε στην Izvestia η Όλγα Κάρποβα, επικεφαλής του Τμήματος Ιολογίας, της Βιολογικής Σχολής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.Στο τμήμα της ιολογίας, υπό την ηγεσία του Ακαδημαϊκού Joseph Atabekov και της επικεφαλής του τμήματος Όλγα Κάρποβα, αναπτύχθηκε μια ειδική τεχνολογία για τη δημιουργία σφαιρικών σωματιδίων που μπορούν να χρησιμεύσουν ως φορέας αντιγόνων οποιωνδήποτε ιών, ιδιαίτερα για τον SARS-CoV-2.
“Αυτός είναι ένας φυτικός ιός, ο οποίος, όπως γνωρίζετε, σίγουρα δεν μπορεί να είναι μολυσματικός για τον άνθρωπο. Μετά την επεξεργασία αυτού του ιού σε ιδανικές "μπάλες", θα "κολληθούν" στην συνέχεια οι πρωτεΐνες του COVID-19”, δήλωσε η ίδια.
Η έναρξη αυτής της επιστημονικής εργασίας για παρόμοιους ιούς χρονολογείται από το 2010. Τώρα, οι Ρώσοι επιστήμονες συνειδητοποίησαν ότι αυτή η μέθοδος ήταν ιδανική για το εμβόλιο για τον COVID-19.
"Η μαγεία" είναι ότι τα σφαιρικά σωματίδια, στην επιφάνεια των οποίων τοποθετήσαμε "πρωτεΐνες του ιού COVID-19" , είναι απολύτως όμοια με το ίδιο το παθογόνο ιό ", σημείωσε η Όλγα Κάρποβα.
“Στο ανθρώπινο σώμα, αυτά τα σωματίδια θα γίνονται αντιληπτά με τον ίδιο τρόπο, αλλά ταυτόχρονα θα επιφέρουν την απαιτούμενη ανάκαμψη και όχι φυσικά την ασθένεια”, τόνισε η ίδια.
“Επιπλέον, το εμβόλιο δεν χρειάζεται καν να αποθηκευτεί στο ψυγείο, διότι τα σωματίδια μπορούν να τοποθετηθούν σε θερμοκρασία δωματίου. Με την πάροδο του χρόνου, δεν εμφανίζεται ούτε συσσωμάτωση ούτε αλλαγή σχήματος”, εξήγησε η Ρωσίδα επιστήμονας.
Σύμφωνα με τους Ρώσους επιστήμονες, η μέθοδος αυτή θα προσφέρει χαμηλό κόστος φαρμάκων, καθώς δεν θα απαιτεί τη χρήση αποδυναμωμένου ή νεκρού παθογόνου ιού, καθώς και δαπανηρά μέσα καλλιέργειας, για την δημιουργία του εμβολίου.
Το κόστος απόκτησης τέτοιων σφαιρικών σωματιδίων είναι χαμηλό, καθώς οι περισσότεροι ιοί συσσωρεύονται σε μεγάλες ποσότητες σε μολυσμένα φυτά και η διαδικασία απομόνωσής τους είναι απλή και διαρκεί δύο έως τρεις ημέρες.

Περισσότεροι από 185.000 άνθρωποι έχουν ήδη μολυνθεί από τη νόσο COVID-19. Όλα τα κορυφαία εργαστήρια στον κόσμο εργάζονται πυρετωδώς για την ανακάλυψη φαρμάκων και εμβολίων για το νέο Κορωναϊό."Το πρωτότυπο του εμβολίου μπορεί να είναι έτοιμο μέσα σε τρεις μήνες", δήλωσε ο Mikhail Kirpichnikov, Κοσμήτορας της Σχολής Βιολογίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας και ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών.
Μεταξύ αυτών, επιστήμονες στο κρατικό πανεπιστήμιο της Μόσχας. M.V. Lomonosov που θεωρείται από τα καλύτερα στον κόσμο.

Δεν μας ενδιαφέρει ως ανθρώπους στην Ελλάδα ή αλλού προφανώς, ποιας ακριβώς εθνικότητας θα είναι το πανεπιστήμιο, ή το εργαστήριο που βρει φάρμακα και εμβόλιο για τον ιό COVID-19 , αλλά να τα βρει όσο γίνεται πιο έγκαιρα, διότι όπως φαίνεται το ζήτημα εκτός από ιατρικό , αφορά σαφέστατα και ζητήματα εθνικής ασφαλείας, για αυτό και όλα και όλοι κινούνται πλέον με πολύ μεγάλες "ταχύτητες".



πενταποσταγμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου