Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

Απίστευτη Β.Παπαευαγγέλου: «Να μην ανησυχούν τα παιδιά 12-15 ετών γιατί οι μυοκαρδίτιδες αφορούν τους 16-19»!Να... καθησυχάσει τους γονείς για την ασφάλεια των εμβολίων προσπάθησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, παρόλα αυτά μάλλον προκάλεσε περισσότερη σύγχυση με τα λεγόμενα της.Συγκεκριμένα η Β.Παπαευαγγέλου σχολίασε τα δεδομένα ασφαλείας αναφορικά με την ηλικιακή ομάδα 12-15 ετών, η οποία θα είναι η επόμενη που θα εμβολιαστεί. Όπως είπε η Β.Παπαευαγγέλου οι γονείς δεν πρέπει να ανησυχούν, καθώς «τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν κυρίως σε αγόρια 16-19 ετών μετά την δεύτερη δόση, με συμπτώματα, όμως ήπια και δεν υπάρχει ιδιαίτερος κίνδυνος για τα παιδιά 12-16 ετών».

Ενώ παράλληλα η Β.Παπαευαγγέλου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ξεκαθάρισε ότι τα παιδιά 12-15 ετών θα κάνουν δυο δόσεις εμβολίου. Ενώ πρόσθεσε πως «βλέπουμε πολλά κρούσματα σε μικρότερες ηλικίες και γι’ αυτό είναι απαραίτητος ο εμβολιασμός των παιδιών».

Θα πρέπει να τονιστεί εδώ πως παγκοσμίως έχουν καταγραφεί ελάχιστοι θάνατοι σε παιδιά από κορωνοϊό, μάλιστα μια ομάδα ερευνητών του Johns Hopkins έκανε μελέτη σε 48.000 παιδιά χωρίς νοσήματα και δεν κατέγραψε κάποιον θάνατο από Covid-19. Παρόλα αυτά στην Ελλάδα θέλουν να εμβολιάσουν παιδιά 12 ετών «καθησυχάζοντας» τους γονείς λέγοντας τους πως τα περιστατικά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας αφορούν... τα 16χρονα.

Σχετικά με την πορεία της πανδημίας είπε πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε αύξηση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις εισαγωγές στις ΜΕΘ. Ωστόσο, όπως είπε δεν θα φτάσουμε στα επίπεδα του προηγούμενου Απριλίου.

«Αισιοδοξούμε ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο σε νοσηλείες», είπε η κ. Παπαευαγγέλου, δήλωσε σίγουρη ότι τα παιδιά όταν γυρίσουν από τις διακοπές θα εμβολιαστούν, ενώ κάλεσε τους γονείς να μην ανησυχούν για τα εμβόλια.

«Μας πληγώνει όταν ένας υγειονομικός μιλάει κατά των εμβολίων», είπε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει οι πολίτες να ακούν τα θεσμικά όργανα», ενώ σημείωσε ότι «τα παιδιά αφού εμβολιαστούν αναπτύσσουν περισσότερα αντισώματα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου