Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

«Πάτωσαν» οι εμβολιασμοί: Μειώνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον -Φόβοι για «μαύρο» Αύγουστο


Ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για ραντεβού αναφορικά με το εμβόλιο προκύπτει από τις σημερινές ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας.



Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους,σήμερα μέχρι στιγμής έχουν γίνουν 62.000 δόσεις και αναμένεται έως το τέλος της ημέρας να φτάσει τις 75.000.


Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 19/7 είχαν πραγματοποιηθεί 85.000 δόσεις (έναντι 100-110.000 το προηγούμενο διάστημα), ενώ υπάρχουν εύλογοι φόβοι ότι τον Αύγουστο που οι πολίτες πηγαίνουν διακοπές, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατακόρυφα.

Μάλιστα, ερωτηθείς ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι η μείωση δεν αφορά ακύρωση ραντεβού αλλά απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.


Να σημειωθεί, δε, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλή, καθώς μετά από εφτά μήνες (σ.σ. από 27/12), έχουν εμβολιαστεί πλήρως 4.915.000 πολίτες ή ποσοστό 46,8%, πολύ μακριά από το 70-75%, που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για τις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου