Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Λάθος στο Taxis και τις φορολογικές δηλώσεις 2021


 

Ένα λάθος στο Taxisnet, το οποίο βάζει φρένο στις φορολογικές δηλώσεις 2021, βλέπουν οι λογιστές. Το θέμα επισημαίνει σήμερα η Ναυτεμπορική τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο λάθος σταματάει τους λογιστές από την κατάθεση της φορολογικής δήλωσης.



Συγκεκριμένα, τις τελευταίες μέρες, λόγω τεχνικού προβλήματος στην πλατφόρμα υποβολής φορολογικών δηλώσεων, φαίνεται να παρουσιάστηκε ζήτημα όσον αφορά στα ποσά των παρακρατούμενων φόρων που είναι προσυμπληρωμένα στους σχετικούς κωδικούς εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα στο έντυπο Ε1.

Έτσι δεν φαίνονται σωστά - σε πολλές περιπτώσεις - τα ποσά των παρακρατούμενων φόρων και οι λογιστές δεν καταθέτουν τη δήλωση για να μην επηρεαστεί η εκκαθάριση φόρου και στη συνέχεια μπλέξουν με τροποποιητικές δηλώσεις.

Για την ωρα δεν είναι γνωστό πόσες φορολογικές δηλώσεις κατατέθηκαν με λάθος στοιχεία, αλλά και τι θα γίνει.

Η υποβολή της δήλωσης μέχρι τις 28 Ιουλίου ανοίγει τον δρόμο για την εξόφληση του φόρου σε 8 ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται έως τις 30 Ιουλίου και την τελευταία μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή παρατείνεται μέχρι 27/8/2021 η δυνατότητα έκπτωσης 3% σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής του συνολικού ποσού του φόρου και των λοιπών συμβεβαιούμενων οφειλών. Έτσι, με την υποβολή της δήλωσης μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία και την πληρωμή του φόρου εφάπαξ θα δίνεται έκπτωση 3% στον λογαριασμό της Εφορίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου