Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Πάντοτε δίπλα στις προστατευόμενες περιοχές και τους Φορείς Διαχείρισής τους ο Σταύρος Καλογιάννης:



Στην ημερίδα που διοργάνωσε ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, με θέμα: «Δράσεις προστασίας και ενίσχυσης της βιοποικιλότητας στο Εθνικό Πάρκο», παραβρέθηκε ο Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος στον χαιρετισμό του ανέφερε μεταξύ άλλων:


 

«Με χαρά συμμετέχω σε αυτή την ημερίδα, καθώς μετείχα ενεργά στη δημιουργία του Φορέα, από τα πρώτα βήματά του. Θυμάμαι τις έντονες συζητήσεις και τις πολλές αντιδράσεις που υπήρχαν όταν τον σχεδιάζαμε. Όμως ο Φορέας στήθηκε, στελεχώθηκε, έχει σημαντικό έργο να παρουσιάσει και τώρα βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο καθώς, όπως όλοι οι Φορείς Διαχείρισης, θα περάσει στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ), που δημιουργήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Πρέπει να κινηθούν με πιο γρήγορο ρυθμό οι σχετικές διαδικασίες, τόσο για τη διασφάλιση του προσωπικού, όσο και για λόγους προετοιμασίας για την αξιοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ (2021-2027). Έχω κάνει επανειλημμένες συναντήσεις για το θέμα αυτό, τόσο με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, όσο και με την διοίκηση του ΟΦΥΠΕΚΑ και είμαι αισιόδοξος ότι σύντομα θα όλες οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει.

Παράλληλα, θέλω να σας ενημερώσω ότι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας Proximity GECT, που έχουμε δημιουργήσει με την Περιφέρεια Ηπείρου και Ιταλούς εταίρους, έχουμε προτείνει τη συνεργασία και διεκδίκηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για τις προστατευόμενες περιοχές των ορεινών όγκων της Βόρειας Πίνδου και των Τζουμέρκων αφενός, και των Εθνικών Πάρκων Casentino και Pollino της Ιταλίας αφετέρου. Οι προοπτικές είναι μεγάλες και οφείλουμε να τις αξιοποιήσουμε προς όφελος των περιοχών, των κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται εντός αυτών, και της βιοποικιλότητας».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου