Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των Νοσοκομείων από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στους υγειονομικούς
Τον κίνδυνο να δημιουργηθούν τεράστια προβλήματα στα νοσοκομεία λόγω της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ.
Όπως αναφέρει, οι Υγειονομικοί που πρώτοι εμβολιάσθηκαν όταν ήρθε το εμβόλιο στη χώρα και μάλιστα σε περίοδο που υπήρχε επιφυλακτικότητα από την πλειονότητα των πολιτών, συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα σε αντίξοες συνθήκες.
Τα ποσοστά συμμετοχής στον εμβολιασμό φθάνουν στο 90% συνυπολογίζοντας τους έχοντες φυσική ανοσία. Αντιθέτως του γενικού πληθυσμού το ποσοστό βρίσκεται στο 45%.

Και ενώ είναι παράδειγμα προς μίμηση, η κυβέρνηση ξέχασε τις δεσμεύσεις της για ένταξη στα ΒΑΕ, μονιμοποίηση συμβασιούχων, υγειονομικό επίδομα, εργατικό ατύχημα ο θάνατος υγειονομικών από κορωνοϊό κλπ.

Οι Υγειονομικοί εμβολιασμένοι και μη τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και δεν θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς. Εξάλλου καμία εστία διασποράς δεν προέκυψε στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το προσωπικό. Σε πολλά Νοσοκομεία νοσούν από κορωνοϊό ελαφρά ή χωρίς να εμφανίζουν συμπτώματα συνάδελφοι που έχουν εμβολιασθεί και ιχνηλατούνται οι επαφές τους (ασθενείς και προσωπικό). Η προσοχή λοιπόν είναι αυτονόητη για εμβολιασμένους και μη.

«Ήδη εκατοντάδες Υγειονομικοί ανεμβολίαστοι ετοιμάζονται να υποβάλλουν παραιτήσεις συνταξιοδότησης. Περί τις 10.000 θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων εάν εφαρμοστεί ο νόμος της υποχρεωτικότητας. Ποιος θα τους αναπληρώσει; Πότε κινδυνεύει περισσότερο η Δημόσια Υγεία; Με αποδεκατισμένα τα Νοσοκομεία από προσωπικό ή από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους συναδέλφους που τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας;
Καλούμε την κυβέρνηση να μην επιμείνει στην εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας.
Οι ανεμβολίαστοι Υγειονομικοί στην πλειονότητά τους δεν νόσησαν ούτε μία φορά από κορωνοϊό παρ’ ότι εργάζονται στην πρώτη γραμμή. Αυτό σημαίνει ότι τηρούν αυστηρά τα μέτρα ατομικής προστασίας. Η κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες να τους πείσει.
Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στο νόμο της υποχρεωτικότητας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΕΔΗΝ.

Καλεί σε δράσεις και παρεμβάσεις στις διοικήσεις και στα Γραφεία Προσωπικού, ενώ προαναγγέλλει και απεργιακή κινητοποίηση για τις 26 Αυγούστου, με στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, στέλνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν.


newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου