Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

CDC: Τα «νέα δεδομένα» δείχνουν ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τόσο πολύ τον ιό όσο και οι ανεμβολίαστοι



Η διευθύντρια των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Dr. Rochelle Walensky λέει τώρα ότι τα “νέα δεδομένα” δείχνουν ότι τα πρωτοφανή κρούσματα σε εμβολιασμένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό το ίδιο με ένα ανεμβολίαστο άτομο.




Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) άλλαξε ξανά πορεία και καλεί τώρα τους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους σε χώρους με “σημαντική ή υψηλή” μετάδοση – συμπεριλαμβανομένης της “καθολικής μάσκας” στα σχολεία.

“Σε σπάνιες περιπτώσεις, ορισμένα εμβολιασμένα άτομα που έχουν μολυνθεί με μια παραλλαγή δέλτα μετά τον εμβολιασμό μπορεί να είναι μεταδοτικά και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους”, δήλωσε η Walensky κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου την Τρίτη. “Αυτή η νέα επιστήμη είναι ανησυχητική και δυστυχώς δικαιολογεί μια επικαιροποίηση της σύστασής μας”.

Η Walensky υποστήριξε ότι οι “νέες πληροφορίες” που συγκεντρώθηκαν την περασμένη εβδομάδα δείχνουν ότι όσοι έχουν μολυνθεί με την παραλλαγή δέλτα θα μπορούσαν να φέρουν το ίδιο ιικό φορτίο με τους ανεμβολίαστους, μολυσμένους ανθρώπους, σύμφωνα με δημοσίευμα του ABC News.

Παρά τις νέες αυτές συστάσεις, ο διευθυντής του CDC συνέχισε να απαιτεί από τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

“Ο εμβολιασμός συνεχίζει να προλαμβάνει σοβαρές ασθένειες, νοσηλεία και θάνατο, ακόμη και με δέλτα. Βοηθά επίσης στη μείωση της εξάπλωσης του ιού στην κοινότητά μας. Τα εμβολιασμένα άτομα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό της μετάδοσης που συμβαίνει σε όλη τη χώρα”, δήλωσε η Walensky.

Το CDC είχε εκδώσει οδηγίες νωρίτερα αυτό το μήνα, σύμφωνα με τις οποίες οι εμβολιασμένοι μαθητές και το προσωπικό ήταν εντάξει να πάνε στο σχολείο χωρίς μάσκες.

“Το CDC συνιστά στις τοπικές αρχές να ενθαρρύνουν την καθολική μάσκα σε εσωτερικούς χώρους για όλους τους εκπαιδευτικούς, το προσωπικό, τους μαθητές και τους επισκέπτες των σχολείων, ανεξάρτητα από την κατάσταση εμβολιασμού”, έγραψε το CDC σε περίληψη της νέας καθοδήγησης. “Τα παιδιά θα πρέπει να επιστρέψουν στην πλήρη μάθηση εντός του σπιτιού το φθινόπωρο με τις κατάλληλες στρατηγικές πρόληψης να έχουν τεθεί σε εφαρμογή”.

Η Walensky υποστήριξε ότι η είδηση ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα εξακολουθήσουν να πρέπει να φορούν μάσκες “βαραίνει” την ίδια.

“Αυτό με βαραίνει πολύ. Ξέρω ότι στους 18 μήνες που διανύουμε αυτή την πανδημία, οι άνθρωποι όχι μόνο είναι κουρασμένοι, αλλά και απογοητευμένοι”, δήλωσε η Walensky. “Και ξέρω ότι, στο πλαίσιο όλων αυτών, δεν είναι μια ευχάριστη είδηση ότι η μάσκα θα είναι μέρος της ζωής των ανθρώπων που έχουν ήδη εμβολιαστεί”.

Υποστήριξε ότι οι εμβολιασμένοι άνθρωποι θα πρέπει να φορούν και πάλι μάσκες λόγω των ανθρώπων που επέλεξαν να μην κάνουν το εμβόλιο – συνεχίζοντας να φέρνουν το έθνος αντιμέτωπο με το άλλο.

“Αυτή η στιγμή, και το πιο σημαντικό, η σχετική ασθένεια, ο πόνος και ο θάνατος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί με μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη σε αυτή τη χώρα”, δήλωσε η Walensky.

H Walensky πρόσθεσε ότι αν δεν εμβολιαστούν περισσότεροι άνθρωποι, ο ιός θα μπορούσε να μεταλλαχθεί και “ενδεχομένως να αποφύγει τα εμβόλιά μας”.

Πηγή: TGP


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου