Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021

Τα «γυρίζει» ο Α.Φάουτσι: «Ο εμβολιασμένος μεταδίδει κανονικά τον ιό»! - Το τέλος των πιστοποιητικών εμβολιασμού;


 

Ο «αρχιερέας» της παράνοιας που ζούμε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, Άντονι Φάουτσι, ομολογεί πλέον πως ο εμβολιασμένος μεταδίδει κανονικά τον κορωνοϊό, όπως και ο ανεμβολίαστος!Κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα....έλεγαν οι καθηγητές που έχουν χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνοι», «τσαρλατάνοι» κτλ. από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας, είχε πει πως «ο εμβολιασμένος μεταδίδει και μολύνεται».


Συγκεκριμένα, ο καθηγητής Ανοσολογίας και διευθυντής του Κέντρου Λοιμώξεων και Αλλεργιών των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι εξήγησε το λόγο για τον οποίο το CDC αποφάσισε να επαναφέρει τις μάσκες στους εμβολιασμένους.

Όπως είπε «οι εμβολιασμένοι συνεχίζουν να μολύνονται με την μετάλλαξη Δέλτα, συμβαίνει γιατί κανένα εμβόλιο δεν είναι 100% αποτελεσματικό. Μάθαμε πλέον ότι οι εμβολιασμένοι μπορούν να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους ανθρώπους. Ο ιός έχει αλλάξει και γι' αυτό αλλάζει και η οδηγία του CDC, έτσι πλέον μπορώ να πω πως ακόμα και εάν είσαι εμβολιασμένος πρέπει να φοράς μάσκα σε εσωτερικούς χώρους και σε χώρους που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός.

Πριν λίγους μήνες είχαμε άλλα δεδομένα, καθώς ένας ανεμβολίαστος είχε περισσότερο ιό από έναν εμβολιασμένο που είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό. Τώρα με την μετάλλαξη Δέλτα τα πράγματα έχουν αλλάξει, καθώς ένας εμβολιασμένος που μολύνεται με την Δέλτα έχει τα ίδια επίπεδα ιού με έναν ανεμβολίαστο».

Κάτι που επί της ουσίας αποκαθηλώνει τα πιστοποιητικά εμβολισμού, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης τους, αφού οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν κανονικά τον κορωνοϊό, όπως και οι ανεμβολίαστοι!


Παρόμοιες δηλώσεις έκανε και η πρόεδρος του αμερικανικού Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Ροσέλ Ουαλένσκι η οποία είπε: «Τα νέα δεδομένα δείχνουν περιπτώσεις εμβολιασμένων ατόμων που έχουν τόσο πολύ ιό να μεταδώσουν και να εξαπλώσουν όσο ένα μη εμβολιασμένο άτομο».

Οι αναθεωρημένες οδηγίες του CDC

Κατόπιν των εξελίξεων αυτών, στις αναθεωρημένες οδηγίες του CDC αναφέρεται ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να φορούν μάσκες σε κλειστούς χώρους σε ζώνες υψηλού επιδημιολογικού κινδύνου, ενώ και τα παιδιά θα πρέπει να προσέλθουν το φθινόπωρο στο σχολείο φορώντας μάσκα.

«Στις ζώνες όπου παρατηρείται υψηλή μεταδοτικότητα [της Covid-19] τα CDC συνιστούν στους πλήρως εμβολιασμένους να φορούν μάσκα στους κλειστούς δημόσιους χώρους» ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης η Ροσέλ Ουαλένσκι.

Η αναθεώρηση της σύστασης κρίθηκε αναγκαία λόγω της ταχείας διασποράς της μετάλλαξης Δέλτα, εξήγησε η ίδια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όσον αφορά τα σχολεία, το CDC συνιστά την καθολική χρήση μάσκας από τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές όλων των βαθμίδων, ανεξαρτήτως εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι.

Η Ουαλένσκι τόνισε ότι συστήνεται επίσης να επιστρέψουν οι μαθητές στη δια ζώσης εκπαίδευση το φθινόπωρο.

Τον Μάιο, το CDC στις οδηγίες του ανέφερε πως οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν χρειάζεται να φορούν μάσκες σε εξωτερικούς χώρους και μπορούσαν να αποφύγουν τη χρήση μασκών σε εσωτερικούς χώρους στα περισσότερα μέρη.

Παράλληλα, είχαν αναφέρει ότι οι πλήρως ανοσοποιημένοι δεν θα χρειαζόταν να τηρούν αποστάσεις στα περισσότερες τοποθεσίες.

Οι τότε κατευθυντήριες γραμμές εδράζονταν σε μείωση των κρουσμάτων, στην επέκταση των εμβολιασμών σε νεότερους ανθρώπους και στην αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά των μεταλλάξεων του νέου κορωνοϊού, όπως είχε δηλώσει η Ροσέλ Ουαλένσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου