Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Με «ψεκασμένα» επιχειρήματα θέλουν να πείσουν για τα «αποτελεσματικά εμβόλια» -Πόσα είναι τα κρούσματα σε εμβολιασμένους



«Συναγερμός» έχει σημάνει σε «ειδικούς» και κυβέρνηση, καθώς διαβεβαίωναν πως όποιος εμβολιαστεί... τέλειωσε και παρόλα αυτά αρκετοί είναι είναι οι εμβολιασμένοι που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό.



Πλέον ομολογούν άπαντες πως ο εμβολιασμένος και μολύνεται και μεταδίδει, κάτι που επί της ουσίας καταρρίπτει και τα επιχειρήματα που είχε επικαλεστεί η κυβέρνηση όταν ανακοίνωνε τα «covid-free» καταστήματα και τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Η κατάρρευση του αφηγήματος έχει οδηγήσει τους «ειδικούς» στο να ψάχνουν απίστευτα επιχειρήματα για να πείσουν για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Χθες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου υποστήριξε πως «σε ένα σύνολο 5 εκατ. πολιτών που είναι πλήρως εμβολιασμένοι έχει νοσήσει το 0,17%».

Καθώς όμως αυξάνεται το ποσοστό των εμβολιασμένων και επιβαρύνεται το επιδημιολογικό φορτίο είναι φυσικό είπε, να βλέπουμε κάποια κρούσματα ανάμεσα σε εμβολιασμένους. «Το εμβόλιο σώζει ζωές. Εμβολιαζόμαστε για να μην νοσήσουμε βαριά, να μειώσουμε την πιθανότητα να χρειαστεί να νοσηλευθούμε και να κινδυνέψουμε να χάσουμε την ζωή μας» και αυτό παραμένει αδιαμφισβήτητο.

Επίσης οι εμβολιασμένοι που μολύνονται μπορούν να μεταδώσουν τον ιό, ωστόσο -όπως είπε- είναι μικρότερη η διάρκεια που φιλοξενούν τον ιό, καθώς λόγω του εμβολίου «καθαρίζουν τον ιό πολύ πιο γρήγορα από κάποιον ανεμβολίαστο».

Ο Κωνσταντίνος Φαρσαλινός, ιατρός και συνεργάτης-ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών και στο Τμήμα Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής σχολίασε στο pronews.gr τις δηλώσεις της Β.Παπαευαγγέλου.

Ο ιατρός είπε αρχικά πως τα επιχειρήματα της Β.Παπαευαγγέλου παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούν αυτοί που κάποιοι χαρακτηρίζουν ως «ψεκασμένους», θυμίζοντας πως στις 31 Μαϊου του 2020 είχε νοσήσει μόλις το 0,027% των Ελλήνων, τότε σε 11 εκατομμύρια ανεμβολίαστων. Άρα το «μόλις 0,17%» που ανέφερε η Β.Παπαευαγγέλου δεν έχει καμία σημασία σαν νούμερο και θυμίζει τις δηλώσεις των αυτών που χαρακτηρίζονταν ως «αρνητές της πανδημίας», που έλεγαν στα τέλη του πρώτο κύματος πως δεν υπάρχει πανδημία, καθώς έχει νοσήσει μόλις το 0.027% των Ελλήνων.

Παράλληλα ανέλυσε το 0,17% τονίζοντας πως σε 5 εκατ. εμβολιασμένους σημαίνει πως έχουν νοσήσει περίπου οι 8.500, όμως αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι πως οι εμβολισμοί ξεκίνησαν τον Δεκέμβριο και το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων εμβολιάστηκε μετά τον Απρίλιο. Άρα αναφερόμαστε σε 8.500 κρούσματα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, τα οποία πλέον μόνο μπορούν να αυξηθούν.

Μας θύμισε δε το τι συμβαίνει σε Ισραήλ και Βρετανία, εκεί που ένα μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων αφορά εμβολιασμένους.

Ενώ πρόσθεσε πως «Σταματάμε το χρόνο όπου μας βολεύει, και προχωράμε σε μαθηματικές αλχημείες μηδενικής σημασίας!» Και συμπλήρωσε πως «οι αρνητές της πραγματικότητας είναι ένα φαινόμενο που δεν προτιμάει τη μία ή την άλλη πλευρά. Είναι οριζόντιος ο κίνδυνος! Όμως, σε ομηρία επ' άπειρο μπαίνεις μόνο από τη μία πλευρά των αρνητών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου