Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021

Bόμβα από το Oxford University> Το Ισραήλ προηγείται παγκοσμίως στο μέσο όρο νέων κρουσμάτων!




Σοκάρουν τα νέα από τη χώρα που κάνει παγκόσμιο πρωταθλητισμό στους εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τους Times του Ισραήλ η χώρα έχει σήμερα τον υψηλότερο κυλιόμενο μέσο όρο επτά ημερών νέων..ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού ανά εκατομμύριο ανθρώπους, σύμφωνα με το Our World in Data του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Τα στοιχεία που παραθέτει το Our World in Data δείχνουν ότι το Ισραήλ έχει ξεπεράσει το Μαυροβούνιο και τη Γεωργία με μέσο όρο 1.013 νέα κρούσματα ημερησίως ανά εκατομμύριο ανθρώπους σε μια εβδομάδα.
«Κατά τον δαίμονα εαυτού»




Mε τα εμβόλια να έχουν γίνει ο δαίμονας εαυτός και η λύση στην οποία ποντάρει το Ισραήλ για την αντιμετώπιση της πανδημία η χώρα κατέγραψε χθες Δευτέρα σχεδόν 11.000 κρούσματα COVID-19 σύμφωνα με ενημέρωση το πρωί της Τρίτης από το Υπουργείο Υγείας, σημειώνοντας το νέο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας κι αυτό την ώρα που η κυβέρνηση της χώρας έχει εκδώσει απέλπιδα οδηγία για τον εμβολιασμό με 3η ενισχυτική δόση όλων των Ισραηλινών άνω των 12 ετών!

Περίπου 10.947 νέοι φορείς ιών εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, με το 7,65% των ατόμων που βρέθηκαν να είναι θετικοί στον έλεγχο. Μόνο μια άλλη φορά, η χώρα κατέγραψε περισσότερα από 10.000 κρούσματα. Ήταν στις Ιανουαρίου του 2021 κατά την κορύφωση του τρίτου κύματος, του πιο μολυσματικού και πιο θανατηφόρου που βίωσε η χώρα.
Παρά τον παρόμοιο αριθμό κρουσμάτων – με περίπου 83.000 ενεργά κρούσματα στη χώρα αυτή τη στιγμή, όχι μακριά από την κορυφή των 88.000 κατά το τρίτο κύμα – ο αριθμός των σοβαρών ασθενών και των θανάτων τον Αύγουστο παρέμεινε πολύ χαμηλότερος. Περίπου 520 άνθρωποι πέθαναν τον Αύγουστο με αιχμή 756 σοβαρούς ασθενείς, έναντι πάνω από 1.400 θανάτων τον Ιανουάριο και ρεκόρ περίπου 1.200 ασθενών σε σοβαρή κατάσταση.

Μία ημέρα πριν από την επαναλειτουργία των σχολείων, περίπου 35.000 από τα τρέχοντα κρούσματα είναι μαθητές, επιπλέον 55.000 που βρίσκονται σήμερα σε απομόνωση επειδή εκτέθηκαν σε επαληθευμένα κρούσματα. Επομένως, δεν θα μπορούν να είναι στο σχολείο.

Επιπλέον, για τις τάξεις 7-12 στις πόλεις που χαρακτηρίζονται ως κόκκινες σύμφωνα με το σύστημα ελέγχου του Coronavirus, οι τάξεις όπου το ποσοστό εμβολιασμού δεν φτάνει το 70% (συμπεριλαμβανομένων των μαθητών που είτε έκαναν μόνο τη πρώτη δόση είτε ανάρρωσαν) θα κάνουν μάθημα εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, λόγω αυτής της απαίτησης, περίπου 150.000 μαθητές δεν θα μπορούν συνεπώς να ξεκινήσουν το σχολικό έτος αυτοπροσώπως.

Μέχρι στιγμής, πάνω από 2,15 εκατομμύρια Ισραηλινοί έχουν λάβει μια τρίτη ένεση – η οποία από την Κυριακή χορηγείται σε οποιονδήποτε άνω των 12 ετών που έχει εμβολιαστεί τουλάχιστον πέντε μήνες νωρίτερα.

Επιπλέον, ο αριθμός των πρώτων δόσεων που χορηγούνται καθημερινά αυξάνεται επίσης. Η χώρα αναμένεται να φτάσει το ορόσημο των έξι εκατομμυρίων ατόμων που έχουν λάβε τουλάχιστον ένα εμβόλιο μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
Χάρη στην επίδραση της εκστρατείας εμβολιασμού, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι και οι ειδικοί ελπίζουν να δουν σύντομα μείωση της νοσηρότητας.
Τη Δευτέρα το ποσοστό αναπαραγωγής, ή R, – το οποίο μετρά πόσα άτομα μολύνει κάθε φορέας ιού κατά μέσο όρο – έπεσε κάτω από το 1,1 για πρώτη φορά από την αρχή του τέταρτου κύματος.

Ένα R over 1 εξακολουθεί να δείχνει ότι η ασθένεια εξαπλώνεται αλλά με βραδύτερο ρυθμό από ό, τι στο παρελθόν.







https://kourdistoportocali.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου