Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

«Παιδική χαρά» η κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη: Συνεχίζουν να εργάζονται οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί - Το απόλυτο χάος



Σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες, όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα έβγαιναν σε υποχρεωτική αναστολή εργασίας την Τετάρτη, παρόλα αυτά μέχρι σήμερα, Παρασκευή, ανεμβολίαστοι υγειονομικοί εργάζονται κανονικά.. στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.
Ένα χάος που ξεκίνησε από την πρώτη κιόλας μέρα, καθώς και τότε εργάστηκαν στο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί. Και εάν τότε ήταν πρώτη ημέρα και υπήρχε δικαιολογία για το μπάχαλο, τώρα δεν υπάρχει καμία.

Συγκεκριμένα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπως χθες και προχθές, έτσι και σήμερα, έχει προκληθεί μια καραμπόλα άνευ προηγουμένου, καθώς για τρίτη συνεχή ημέρα ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι ασκούν κανονικά τα καθήκοντά τους στις βάρδιες των επειγόντων του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι προσήλθαν από νωρίς το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου και είδαν στα εργασιακά γραμματοκιβώτιά τους την επίδοση αναστολής εργασίας. Από τα 70 άτομα που αναμένεται να τεθούν σε αναστολή, μόνο οι 20 έχουν λάβει τη σχετική επίδοση από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ενώ, ταυτόχρονα, οι υπόλοιποι 50 παραμένουν στον «αέρα» και κάποιοι, μάλιστα, έπιασαν δουλειά κανονικά!

Εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν μέσω της διοίκησης να λάβουν το σχετικό έγγραφο, υπενθυμίζοντας ότι χθες, Πέμπτη, κρατούσαν και σχετικές αιτήσεις διαμαρτυρίας στα χέρια τους που θα κατατεθούν προς τον εργοδότη.


Play Video

Το αίσθημα της τιμωρίας εκφράζει ότι νιώθει η Κατερίνα Μπουρτζή, φυσικοθεραπεύτρια στο ΑΧΕΠΑ, η οποία είναι ανεμβολίαστη λόγω γυναικολογικών ζητημάτων που αντιμετωπίζει. «Δουλεύαμε χωρίς ρεπό, διπλοβάρδιες και αυτή τη στιγμή νιώθω ότι με τιμωρούν. Είμαι μια ανεμβολίαστη υγειονομικός και έχω γυναικολογικά προβλήματα.

Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι, είναι ρίσκο. Για όλα αυτά που έκανα δύο χρόνια, η ανταμοιβή μου είναι η αναστολή εργασίας», τόνισε η κ. Μπουρτζή, συμπληρώνοντας πως αν και ζήτησε εξαίρεση, αυτή δεν έγινε δεκτή, επειδή η ασθένειά της δεν βρίσκεται στα κριτήρια του αρμόδιου υπουργείου.


Play Video

«Είμαι ελεύθερος άνθρωπος, δεν κάνω το εμβόλιο»

Την άρνησή του να κάνει το εμβόλιο όντας ελεύθερος άνθρωπος εξέφρασε Ιωάννης Λιθοξόπουλος, εργαζόμενος στην τεχνική υπηρεσία του Ιπποκράτειου νοσοκομείου. «Δεν θέλω κάνεις να κάνει ό,τι θέλει στο σώμα μου. Εγώ το ορίζω. Είμαι ελεύθερος, δεν είμαι σκλάβος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κ.Πλεύρης: Εμβολιαστείτε και γυρίζετε άμεσα

Μια δεύτερη ευκαιρία στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς επιδιώκει να δώσει ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και επί του θέματος φαίνεται ότι προωθείται τροπολογία για άμεση επιστροφή στην εργασία των υγειονομικών που κάνουν έστω και τώρα πρώτη δόση του εμβολίου έναντι της COVID-19.

Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν, οι υγειονομικοί που δεν έχουν εμβολιασθεί τίθενται σε αναστολή εργασίας ενώ το ανεμβολίαστο προσωπικό του ΕΣΥ θα μπορούσε να αναλάβει ξανά καθήκοντα στην υπηρεσία του 14 ημέρες αφότου κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, «η συντριπτική πλειονότητα των υγειονομικών όχι μόνο έχει εμβολιαστεί, αλλά έχει δώσει μάχη για τον εμβολιασμό των πολιτών. Ο νόμος εφαρμόζεται για τους λίγους ανεμβολίαστους που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ανθρώπων που προστρέχουν στο σύστημα υγείας. Η εφαρμογή του γίνεται με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα. Και στην εφαρμογή αυτή δεν θα υπάρξει παρέκκλιση.

Όποιος δεν εμβολιαστεί θα παραμείνει σε καθεστώς αναστολής για όσο χρειαστεί». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «δεδομένου ότι δεν έχουμε τιμωρητική διάθεση, με τροπολογία που προωθούμε δίνουμε τη δυνατότητα σε όσους υγειονομικούς εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής με την πρώτη δόση, να αρθεί το καθεστώς της αναστολής και να επιστρέψουν άμεσα στη δουλειά τους, με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου