Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Αντισυνταγματικός ο γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός...»



Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης τον γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό σε συνέντευξη του την Κυριακή στην εφημερίδα Kontra News.
Ο Βουλευτής Ροδόπης, επίκουρος Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου... Κύπρου και πρόεδρος Επιτροπής Αναθεώρησης Συντάγματος, επισημαίνει ότι η υποχρεωτικότητα «προσκρούει στην προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και θα καταπέσει συνταγματικά». Ωστόσο, όπως προσθέτει, «είναι αυτονόητο, ότι με τη μορφή της εξαίρεσης μπορεί να επιβληθούν μέτρα υποχρεωτικά σε συγκεκριμένες κρίσιμες κατηγορίες».

Εκτιμάτε ότι πρέπει να αποφασισθεί υποχρεωτικός εμβολιασμός με δεδομένο ότι τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται και οι διασωληνωμένοι προκαλούν έμφραγμα στο Ε.Σ.Υ;
Γενικός υποχρεωτικός εμβολιασμός δεν μπορεί να αποφασιστεί, διότι προσκρούει στην προστασία δικαιωμάτων του ανθρώπου και θα καταπέσει συνταγματικά. Ωστόσο είναι αυτονόητο, ότι με τη μορφή της εξαίρεσης μπορεί να επιβληθούν μέτρα υποχρεωτικά σε συγκεκριμένες κρίσιμες κατηγορίες. Οι ειδικές κατηγορίες αυτές, όπως πχ ιατρικό και εκπαιδευτικό προσωπικό επιλέγονται με κριτήριο την μαζική επαφή τους με το αντίστοιχο κοινό. Στόχος των μέτρων αυτών είναι να προστατευτεί η δημόσια υγεία και φυσικά το δικαίωμα της ζωής για τον ίδιο τον περιοριζόμενο αλλά και τους άλλους. Έτσι το δίκαιο του περιορισμού που επιβάλλεται ή δίκαιο της ανάγκης όπως συνήθως αποκαλείται, λειτουργεί προληπτικά και παιδαγωγικά, κόντρα στην παραπληροφόρηση, τη δημαγωγία και τη λαϊκίστικη πολιτική εκμετάλλευση του φόβου των ανθρώπων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου