Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Έρχεται ισχυρή κακοκαιρία – Που υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα



Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό που θα έρθει στη χώρα μας το βράδυ του Σαββάτου είναι επικίνδυνο και μπορεί να προκαλέσει πλημμυρικά φαινόμενα, προειδοποιεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης...
Από την Ιταλία θα μας έρθει αυτό το βαρομετρικό χαμηλό, φτάνοντας στα βορειοδυτικά τμήματα της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου και μετά. Σύμφωνα με τον κ.Μαρουσάκη, την Κυριακή η κακοκαιρία θα πλήξει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας με ιδιαίτερα έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους.

Μάλιστα, ο μετεωρολόγος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές. «Οι περιοχές όπου πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή – ετοιμότητα είναι τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία, η δυτική – κεντρική Στερεά, η Πελοπόννησος, το δυτικό – βορειοδυτικό Αιγαίο και πιθανόν η βόρεια – κεντρική Εύβοια – βορειοανατολική Στερεά».

Σε ότι αφορά την Αττική, φαίνεται να επηρεάζεται το βράδυ της Κυριακής με έμφαση τα δυτικά και βόρεια τμήματα μιας και ο βοριάς που θα αναπτυχθεί θα εμποδίσει την μετατόπιση των ισχυρών φαινομένων πιο ανατολικά. Στα δυτικά και βόρεια όμως τμήματα του νομού ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε προβλήματα από την ένταση των βροχοπτώσεων.

Για την ερχόμενη εβδομάδα, οι προβλέψεις του κ.Μαρουσάκη κάνουν λόγο για ψύχρα και δυνατούς βοριάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου