Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ κορυφαίας φαρμακευτικής έκανε «μαϊμού» εμβόλιο για τον κορονοϊό...



Μεγάλο σκάνδαλο! Ο José María Fernández Sousa-Faro, πρόεδρος της PharmaMar, μιας από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ισπανίας, περιλαμβάνεται στην έρευνα για τους ψεύτικους εμβολιασμένους με Covid-19 που διεξάγει η Εθνική Αστυνομία, σύμφωνα με το CASO ABIERTO, το κανάλι ερευνών και γεγονότων της Prensa Ibérica.
Η Επιχείρηση Jenner ερευνά τη συμπερίληψη 2.200 ατόμων, ορισμένα από τα οποία είναι πολύ γνωστά, στο Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών με αντάλλαγμα χρήματα. Ο Fernández Sousa εμφανίζεται στον κατάλογο των πιθανών πελατών του σχεδίου που στάλθηκε στα δικαστήρια της Μαδρίτης με τους αριθμούς 3 και 19. Πηγές της υπόθεσης εξήγησαν ότι ο 76χρονος επιχειρηματίας συμπεριλήφθηκε στους καταλόγους που καταρτίστηκαν από το σύστημα για να δείξει ότι είχε λάβει την "τρίτη δόση" του εμβολίου.

Η τρίτη δόση για τα άτομα άνω των 70 ετών εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας τον Οκτώβριο. Οι έρευνες της αστυνομίας αποκαλύπτουν ότι το σύστημα ήταν ενεργό και κατέγραψε τους 2.200 "ψευδοεμβολιαζόμενους" από τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021 έως τον Ιανουάριο του 2022.

Στο δικαστήριο
Ο Fernández-Sousa δεν έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον της αστυνομίας, όπως συνέβη με τον τραγουδιστή Omar Montes και άλλους εμπλεκόμενους. Θα κληθεί από ένα από τα δύο δικαστήρια που ερευνούν την υπόθεση, όπως και τα υπόλοιπα άτομα που περιλαμβάνονται στις λίστες που ανακαλύφθηκαν στη συνέχεια, σύμφωνα με πηγές της υπόθεσης. Ερωτηθείσες από το CASO ABIERTO, πηγές της PharmaMar που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρό της αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.

Ο Fernández-Sousa είναι καθηγητής βιοχημείας και ίδρυσε την PharmaMar το 1986. Είναι στη φαρμακευτική βιομηχανία για περισσότερα από 35 χρόνια και υπήρξε μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών Antibióticos, Penibérica, Pescanova και Cooper-Zeltia, μεταξύ άλλων. Η εταιρεία στην οποία προεδρεύει, η PharmaMar, είναι μία από τις κορυφαίες φαρμακευτικές εταιρείες της Ισπανίας και προέκυψε από την εξαγορά της Zeltia το 2015. Το 2021 είχε κέρδη 92,82 εκατ. ευρώ, ενώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους κέρδισε 22 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα δικά της στοιχεία.

Η PharmaMar είναι εισηγμένη στο Ibex-35 και ασχολείται με την έρευνα φαρμάκων που λαμβάνονται από θαλάσσιους πόρους για την καταπολέμηση διαφόρων τύπων καρκίνου και της νόσου Αλτσχάιμερ. Στον ιστότοπό της, η εταιρεία αυτοπροσδιορίζεται ως "μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην ογκολογία και δεσμεύεται στην έρευνα και την ανάπτυξη που αντλεί έμπνευση από τη θάλασσα για να ανακαλύψει μόρια με αντικαρκινική δράση".

Ένα φάρμακο κατά του κορονοϊού
Μεταξύ άλλων φαρμάκων, η PharmaMar διαθέτει στην αγορά το Aplidin για ασθενείς με πολλαπλό μυέλωμα. Το φάρμακο δοκιμάζεται επί του παρόντος σε δοκιμές, ενώ εκκρεμεί η έγκριση από το Υπουργείο Υγείας, για τη θεραπεία ασθενών με κολπίτιδα.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο πρόεδρος της PharmaMar δήλωσε στην El Español σε συνέντευξή του ότι είχε υποφέρει από κοροναϊό και είχε υποβληθεί σε θεραπεία με το φάρμακο της εταιρείας του "με θετικά αποτελέσματα".


press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου